Murat Başoğlu’nun eski eşi Hande Bermek avukat Aslı Çelik’e dava açtı

Murat Başoğlu’nun Bodrum’da 2 yıl önce bir teknede öz yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı ile uygunsuz görüntüleri ortaya çıkmış, aylarca konuşulmuştu. Murat Başoğlu’ndan boşanmak için arkadaşı Demet Şener’den yardım isteyen Sadiye Hande Bermek, Avukat Aslı Çelik’le anlaşmış ancak dosya masrafı olarak 170 bin dolar ödemesine rağmen görevine yerine getirmediği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine ünlü avukat hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Murat Başoğlu’nun Bodrum’da 2 yıl önce bir teknede öz yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı ile uygunsuz görüntüleri ortaya çıkmış, aylarca konuşulmuştu. Murat Başoğlu’ndan boşanmak isteyen Sadiye Hande Bermek, arkadaşı Demet Şener’den avukat konusunda yardım istedi. Şener’in önerisi üzerine Avukat Aslı Çelik’le görüşen Bermek, boşanma davasına bakması konusunda ünlü avukatla anlaşma yaptı.

170 BİN DOLAR TAHSİL ETTİ

Avukat olarak tuttuğu Aslı Çelik’le Murat Başoğlu ile ilgili basın yayın organlarında geçen haberlere karşı hukuki işlemleri gerçekleştirmek, söz konusu haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunmak ve tazminat davaları açmak için anlaşma sağladı. Anlaşma karşılığında Aslı Çelik, Bermek’ten vekalet ücretleri, masraflar için 170 bin dolar ve 3 bin lira tahsil etti.

blank

“BOŞANMA DAVASINDA USULSÜZLÜK YAPTI”

Sadiye Hande Bermek, avukatına ücretini ödemesine rağmen vekillik görevini yapmadığı gerekçesiyle Aslı Çelik’ten şikayetçi oldu. Bermek tarafından yapılan suç duyurusunda Aslı Çelik’in Murat Başoğlu ile devam eden boşanma davasında bir takım usulsüzlükler yaptığını, bunun üzerine kendisini azlettiğini ancak tahsil ettiği vekalet ücreti ve masrafları geri iade etmediğini anlattı.

PARAYI ALDI HİÇBİR ŞEY YAPMADI

Şikayet üzerine savcılık Aslı Çelik hakkında soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında Çelik’in aldığı ücret karşılığında boşanma davasında kararın verilmesine rağmen kesinleştirme işlemlerini gerçekleştirmediği, basın yayın organlarında çıkan haberler için tekzip ve erişim engeli taleplerinde bulunmadığı ve herhangi bir tazminat davası açmadığı belirlendi.

2 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda Avukat Aslı Çelik’in görevini yerine getirmeyerek ihmal suretiyle zincirleme olarak ‘Görevini Kötüye’ kullanmak suçundan hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesinde Ali İhsan Horasan’ın başkanlığını yaptığı mahkemede ifade veren Bermek, 2017 yılında Murat Başoğlu ile ilgili haberler çıkınca 14 yaşındaki oğlu ve kendisinin çok zor durumda kaldığını bu süreçte hukuki destek almak amacıyla yakın arkadaşı olan Demet Şener vasıtası ile  Avukat olan Aslı Çelik’le irtibat kurduğunu anlattı.

Murat Başoğlu – Burcu Başoğlu

“PARAYI ELDEN ALDI”

Genç kadın ifadesinin devamında boşanma davası açmak, tazminat davalarını yürütmek ve çıkan haberlere erişim engeli aldırmak için Çelik’le 170 bin dolar ve 3 bin lira karşılığında anlaştığını daha sonra paraları vermesi karşılığında makbuz talep ettiğini anlattı. Aslı Çelik’in makbuz talep ederse masrafın daha da artacağını ayrıca KDV ödemek zorunda kalacağını bu nedenle parayı elden vermesi gerektiğini anlatan Bermek parayı vermesine rağmen hiçbir işlemin yapılmadığını ifade etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.