Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği ‘Atatürk Geldi’nin galası yapıldı

Atatürk’ün ölümünden 77 yıl sonra ,günümüz Türkiye’si ve değerleriyle yüzleşmesini anlatan, Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği ‘’Atatürk Geldi’’nin galası Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencilerinin ve finalinde Müjdat Gezen’in rol aldığı oyunda Atatürk , 77. ölüm yıl dönümünde anıldı.

Dünyaca ünlü makyöz derya Ergün’ün Atatürk makyajıyla Atatürk’ü sahneye taşıdığı oyun izleyicilerden büyük ilgi gördü. Oyunun sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan Müjdat Gezen ve ekibi, salonu dolduran 1000 kişiyle birlikte 10. Yıl Marşı’nı okudu.

Galaya İlker Başbuğ, Doğu Perinçek, Yılmaz Özdil,Yaşar Nuri Öztürk, İlker Ayrık, Şebnem Özinal gibi hem siyasetten hem sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Oyunun sonunda seyircilerin büyük ilgisi üzerine sahneye çıkan ve gösterdikleri ilgi için herkese teşekkür eden Gezen duygularını ‘’Tiyatro emek işidir. Buraya gelip bize destek verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Atatürk hepimizin en büyük sevdası. Sahip çıkalım’’ diyerek ifade etti.

‘’Akıllarımızı Kullanarak Atatürk’ü Anlamaya Çalışalım’’

Atatürk Geldi oyunun sonunda Gezen’in sahneye davet ettiği eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 10 Kasım’da böyle bir oyun sahnelediği ve herkese çok güzel bir mutluluk yaşattığı için Gezen’e teşekkür ederken, duygularını şöyle dile getirdi: ‘’Atatürk sevgisi doğuştandır,zorlama değildir. Herkesin ortak olduğu tek nokta Atatürk sevgisi. Kim ne yaparsa yapsın bu sevgi asla azalmaz. Aksine her gün artıyor bu sevgi. Ama diyorum ki; yürekten sevmek çok güzel bir şey ama yeterli değil. Akıllarımızı kullanarak Atatürk’ü anlayalım ve anlatmaya çalışalım. ‘’

Başbuğ ayrıca yakın arkadaşı Müjdat Gezen’in de desteğiyle birlikte oyun yazdığının da müjdesini şöyle verdi: ‘’Müjdat’ın yardımlarıyla ben de bir oyun yazdım.İnşallah seneye burada oynayacağız.’’

Oyunu en önden eşiyle birlikte izleyen Gazeteci Yılmaz Özdil ‘in ‘’Bütün arkadaşları kutluyorum ve ayrıca çok sayıda Müjdat Gezen’imiz olmasından gurur duyuyorum. Bugün gördük ki; ne O’ndan vazgeçeriz ne eserinden.’’ sözleri ise büyük alkış aldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.