Muğla Marmaris’ten Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suç duyurusu

Muğla’da CHP Marmaris İlçe Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’na topluca suç duyurusunda bulundu.

AJANS CANKA / MUĞLA (İGFA) – CHP Marmaris İlçe Başkanı Av. Zekican Balcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, görevi kötüye kullanma ve nefrete dayalı ayırımcılık suçlarını işlediğini öne sürdü.

Marmaris Adliyesi önünde açıklama yapan Başkan Balcı, geçen hafta AK Parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmaya dikkati çekerek, olayın boyutu farklı bir yere taşındığını iddia etti.

Erdoğan’ın “Tarihimize gezi olayları adıyla bir ihanet bir utanç bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin 9. Yılındayız. Olaylar İstanbul’da gezi parkındaki birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla 2013 ün Mayıs sonu Haziran başı gibi alevlendirilmişti. Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım, biranda Türkiye hükümetini,milli projelerini,uluslararası çıkarlarını hedef alan bir kalkışmaya dönüşmüştü. Düşünün Dolmabahçe Bezmi alem Valide Sultan Camiinin içinde bu eşkiyalar bu teröristler, bira şişeleriyle bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle bunlar çürük bunlar sürtük. Bunlar için ulu mabed nedir ne değildir, böyle bir şey yok.” şeklinde ifade kullandığını anımsattı.

Marmaris’te yaşayanlar olarak ‘çürük’ ve ‘sürtük’ ifadelerini kabul etmediklerini altını çizen Balcı, “Kadınlar için ‘sürtük’ ifadesi kullanılmış, erkekler için herhalde ‘çürük’! Kendi adıma konuşuyorum, ‘Ben çürük raporu alıpta askerden kaçmadım’ aslanlar gibi gidip askerliğimi yaptım. Bu çürük ifadesini kendi adıma kabul etmiyorum. Arkamda gördüğünüz kadınlar da sürtük ifadesini kabul etmiyorlar” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.