Mucize Doktor dizisi Kuyucuk Gölü’ne can suyu oldu!

Türkiye’nin lider bulaşık makinesi deterjanı markası Finish, Kuyucuk Gölü’ne yeniden su getirmek üzere başlattığı sosyal sorumluluk projesi için televizyonların en sevilen dizisi Mucize Doktor’da farklı bir çalışmaya imza attı. Kuyucuklu Cengiz Amca’nın hikayesinin dizi senaryosuna entegre edilmesiyle gerçekleşen çalışma, izleyicileri de sürece dahil eden bir su bağışı kampanyasına dönüştü.

Türkiye’nin lider bulaşık deterjanı markası Finish, Mucize Doktor dizisinde başarılı bir senaryo entegrasyonu çalışması gerçekleştirdi. Finish’in Kuyucuk Gölü’nün yeniden suya kavuşması için yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi çerçevesindeki adımlardan biri olan entegrasyon, dizideki Kuyucuklu Cengiz Amca’nın hikayesine odaklandı.

YouTube video

Cengiz Amca, taburcu olmadan önce Ali Vefa’ya son kez muayene olurken, kalp ağrısı şikayetini dile getiriyor. Ali Vefa, Cengiz Amca’nın kalbinde herhangi bir sorun olmadığını belirttiğinde ise Cengiz Amca sevgilisinin yitirdiğini söylüyor ve yitirilen sevgilinin Kuyucuk Gölü olduğu ortaya çıkıyor.

Dizideki bu sahne süresince FOXplay uygulamasını kullanan izleyicilerden her “Kuyucuk” ve “su” sözcüklerini duyduklarında FOXplay uygulamasındaki su damlasına dokunmaları istendi. Böylece Finish, onlar adına damlaya her dokunduklarında 57 litre su bağışı yapma sözü verdi. İzleyiciler toplamda 3,518,097 litre su bağışıyla Finish’in Kuyucuk Gölü projesine büyük bir destek verdi.

Mucize Doktor’daki senaryo entegrasyonuyla eş zamanlı yayınlanan ve dizide gördüğümüz Cengiz Amca’nın da yer aldığı reklam filminde ise başrolde Kuyucuk sakinleri ve gölün ev sahipliği yaptığı ancak kurumasıyla birlikte bugün orada olmayan kuşlar yer aldı. Kuyucuk Gölü’ne verilen can suyu müjdesi, daha önce gölün ev sahipliği yaptığı 233 çeşit kuşun sesleri köyün hoparlörlerinden duyurularak verildi. Kuyucukluların bu büyük müjdeyi alma hikayesini anlatan reklam filmi Havas İstanbul imzası taşıyor.

Sevilen televizyon dizisi Mucize Doktor’da bir kez daha senaryo entegrasyonu aracılığıyla Kuyucuk Gölü’ne dikkat çektiklerini ifade eden RB Türkiye Temizlik Malzemeleri Ev Temizlik Kategorisi Pazarlama Direktörü Tarık Bayar, izleyicilerin katılımından büyük mutluluk duyduklarını söyledi: “Türkiye’nin gelecekte su konusunda daha bilinçli olması için üzerimize düşen görevleri yerine getirdiğimiz için mutluyuz. Finish, Kuyucuk Gölü’nün can suyuna kavuşması için Kars Valiliği ve DSİ 24. Bölge Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan projede Kuzeydoğa Derneği ile iş birliğinde başarılı sonuçlar elde etti. Bu kez de Türkiye’nin en çok izlenen dizisindeki senaryo entegrasyonu çalışmamızla izleyicilerin de doğrudan dahil olduğu bir adım attık. Umarız ülkemizde Kuyucuk ve diğer gölleri hep birlikte koruyacağız.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.