Muazzez Ersoy, Sydney ve Melbourne konserleri için Avustralya’da

Türk Sanat Müziği’nin usta yorumcusu Muazzez Ersoy, Sydney ve Melbourne konserleri için Avustralya’da.

İlk konserini 1 Kasım akşamı Sydney’de Bankstown Sports Konser Salonu’nda veren Muazzez Ersoy’a, Sydney’de yaşayan Türkler büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 2 saat sahneye kalan Ersoy, şarkılarını hep bir ağızdan salonu dolduran vatandaşlarımızla birlikte söyledi; yoğun ilgi ve alkış nedeniyle 2 kez bis yaptı.

blank
Muazzez Ersoy

MUAZZEZ ERSOY: “ANNEM SELANİK GÖÇMENİ”

T.C. Dışişleri Bakanlığı Sidney Başkonsolosu Melih Karalar, Muazzez Ersoy’un konserini izledi, ardından sahnede usta sanatçıya çiçek takdim ettikten sonra “Türkiye özlemimizi hafiflettiniz, iyi ki geldiniz, burada konser vermeye gelmenin, organizasyon yapmanın kolay olmadığını biliyoruz, gönlünüze yüreklerinize sağlık” dedikten sonra, yaklaşan 10 Kasım nedeniyle sahnede Mustafa Kemal Atatürk’ü andı… Muazzez Ersoy da “Anne tarafım Selanik göçmenidir, mübadele zamanında Türkiye’ye gelmişler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyorum, mekanı cennet olsun” diyerek duygularını dile getirdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.