Muazzez Ersoy, kostümlerini geliri sivil toplum kuruluşlarına bağışlanmak üzere satışa çıkardı

Türk Sanat Müziği’nin usta yorumcusu, “Nostalji Kraliçesi” Muazzez Ersoy, yakın dönemde sahne ve televizyon konserlerinde giydiği kostümlerini ikinci el sektörünün öncü uygulaması Dolap üzerinden, geliri sivil toplum kuruluşlarına bağışlanmak üzere satışa çıkardı.

İlk etapta 50 kostümün satışa sunulacağı iş birliğinde her kostüm için sembolik bir rakam belirlendi. Dolap’ın herhangi bir komisyon almayacağı bu ürünlerin satışından elde edilecek tüm gelir başta Mehmetçik Vakfı, Türk Kızılayı, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, Çocuk Esirgeme Kurumu olmak üzere Muazzez Ersoy tarafından sivil toplum kuruluşlarına, derneklere ve vakıflara bağışlanacak.

blank

İLK 20 KOSTÜM SATILDI

Muazzez Ersoy’un sahne kostümlerinin ilk etabı hızlıca tükendi. 20 kostümden elde edilen gelirin tamamı Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı.

İLK SAHNE KOSTÜMÜMÜ KOLUMDAKİ 2 BİLEZİĞİ BOZDURUP ALDIM

Muazzez Ersoy konuyla ilgili duygularını şöyle anlattı: “İlk sahneye çıkarken giyeceğim hiçbir sahne kostümüm yoktu. Annemin doğum günüm için bana hediye aldığı 2 tane altın bileziğim vardı, sahneye çıkacağım ama ne elbisem ne ayakkabım vardı, anneme sormadan o 2 bileziği Kapalıçarşı’da bozdurup Beyoğlu’nda Feriha Modaevinden 2 kostüm almıştım. Ayakkabıya da para kalmamıştı, annem babamdan para aldı, bir tane de gümüş rengi ayakkabı aldım. Bileziklerimi satarken annem kızar mı diye korkuyordum, annem sonradan duyunca madem böyle bir karar aldın kızmadım, hayırlısı olsun demişti. Yokluğun acısını bildiğim için, yıllar içinde kostümlerimi ihtiyacı olan, tanıdığım ya da tanımadığım pek çok kişiye hediye ettim. En son bir kostümüm bir kardeşimin üzerinde gelinlik olarak kullanıldı…

YILLARCA YARDIM YAPTIM YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİM

EVİMİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HASTANESİ İÇİN BAĞIŞLADIM

Yıllar içinde dernek, vakıf ve yardım kuruluşları için sayısız konser verdim. Ankara’daki evimi Lösemili Çocuklar Hastanesi için bağışladım. Kendimce ve gücüm yettiğince, ülkemin insanına, vatanıma, bilinen ve bilinmeyen yardımlarımı yaptım, gücüm yettiğince yapmaya da devam edeceğim. Şimdi bir başka yardıma vesile olmak istiyorum. Sahneye her çıktığımda, televizyondaki her konserimden sonra en çok ilgi gören detaylardan biri de kostümlerim; evlenmek isteyen, nişanlanacağını söyleyen, düğünü derneği olduğunu söyleyen pek çok kişi kostümlerime sahip olmak istediğini söyleyen mesajlar yazıyor. Kostümlerim bundan sonra kimine aş, kimine kalem, kimine defter, kimine bilgisayar, kimine eğitim olarak fayda sağlayacak. Beni sevenler de kostümlerime sahip olacak, kimisi hatıra olarak saklayacak, kimisi giyecek ve inanıyorum bunu mutlulukla benimle paylaşacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.