MSG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer’den siyasi partilere çağrı

“Mitinglerde çalınan eserlerin telifinin ödenmesi hakkında tüm parti teşkilatlarına çağrımızdır “

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği MSG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer, mitinglerde çalınan eserlerin telifinin ödenmesi hakkında, tüm parti teşkilatlarına ihtarname gönderip telif talebinde bulunacaklarını söyledi. Göçer, “ 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutladığımız bu kıymetli günde, eser sahibi müzik emekçilerinin haklarını korumak adına mücadelemizi vereceğiz” dedi.

Göçer, ”Miting alanlarının hoparlörlerden yayınlanan müziklerle konser alanlarına dönüşmesi üzerine “Tüm parti teşkilatlarına ihtarname gönderip, alanlarda tespit yapacağız, hakkımızı talep edeceğiz .” dedi. Tüm parti temsilcilerinin telif haklarını destekleyici açıklamalar yapmasının ümit verici olmasına karşın seçim döneminde karşılaşılan bu durumun endişe verici olduğunu belirten Ferhat Göçer’in açıklamaları şöyle:

”Mitingler, konuşmacılar mikrofon başına geçinceye kadar hoparlörlerden yayınlanan müziklerle konser alanlarına dönüşmüş durumda. Türkiye’nin dört bir yanında her gün onlarca miting yapılıyor. Otobüslerde ve miting alanlarında, partilerin kendi slogan şarkıları; üyemiz eser sahiplerinin izinli izinsiz şarkıları hoparlörlerden bangır bangır çalınıyor. Telif haklarına saygı gösterilmesini beklemek en doğal hakkımız Tüm parti teşkilatlarına sesleniyorum: Konser alanına çevirdiğiniz mitinglerde çalınan eserlerin telifini ödeyin. Telifini ödemeyen, eser sahibi üyelerimizin iznini almayan tüm parti teşkilatlarına ihtarname gönderip, alanlarda tespit yaparak hakkımızı arayacağız.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.