MSB’den ‘asker alma yönetmeliği’nde değişiklik

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan Asker Alma Yönetmeliği’ndeki değişiklikle; milletvekilliği durumu, bedelli başvuru süreci ve dövizli askerlik gibi birçok konuda güncelleme yapıldı. Milletvekillerinin işlemleri ertelenecek

ANKARA (İGFA) – Asker Alma Yönetmeliği’nde bir dizi değişiklik yapıdı.

Resmi Gazete’nin 30 Nisan 2022 tarihli sayısında yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, milletvekili seçilenlerden askerlik hizmetini yapmamış olanların, üyelikleri devam ettiği sürece yoklama kaçağı veya bakaya olsalar dahi her türlü askerlik işlemleri ertelenecek.

Bedelli askerliğe müracaat ettiği yıl içinde vazgeçenlerden aynı yıl içinde yeniden yararlanmak isteyenlerin başvuruları kabul edilecek. Bedelliye müracaat ettiği yılın son başvuru tarihinden sonra vazgeçenlere ise yeni bir başvuru hakkı verilmeyecek.

Ayrıca, kurada çıkmayanların da yeni bir başvuru hakkı olmayacak.

Söz konusu Asker Alma Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin detaylarına ulaşmak içn tıklayabilirsiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.