MSB: 7 yılda 35 bine yakın terörist etkisiz hale getirildi

EFES-2022 Tatbikatı’nın yapıldığı sahada basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 1 Ocak’tan itibaren Irak’ın kuzeyinde 38’i büyük, 142’si orta çaplı olmak üzere 180 operasyon icra edilerek 425 terörist, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil 34 bin 950 terörist etkisiz hâle getirildi.

İZMİR (İGFA) – Terörle mücadele başta olmak üzere Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İzmir’de EFES-2022 Tatbikatı’nın gerçekleştirildiği bölgede yapılan toplantıda, 1 Ocak’tan itibaren Irak’ın kuzeyinde 425 teröristin etkisiz hale getirildiği, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerince açılan 476 taciz ateşi ve saldırılara karşı komandoların anında müdahalesi ile birlikte bin 256 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz artan bir şiddet ve tempoda, terörü ve teröristleri kaynağında etkisiz hâle getirme anlayışı ile devam edildiğinin vurgulandığı açıklamada, tüm operasyonlarda olduğu gibi Pençe-Kilit Operasyonu’nda da amacımız, halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak olduğunun altı çizildi.

YouTube video

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yüzbaşı Burcu Naliç Yokuva tarafından yapılan açıklamada, Pençe Serisi operasyonlar kapsamında bugüne kadar 195’i Pençe-Kilit Opersayonu’nda olmak üzere toplam bin 130 terörist etkisiz hâle getirildiği belirtilirken, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristler dışında bir hedefinin bulunmadığını bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Nasıl ki DEAŞ Müslümanları temsil etmiyorsa PKK terör örgütü de Kürt kardeşlerimizi temsil etmemektedir. TSK tarafından ülkemiz ve milletimizin güvenliği için kim destek verirse versin terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir” vurgusu yapıldı.

Hudutlarda kaçakçılığın, yasa dışı geçişlerin ve düzensiz göçün engellenmesi ile teröristle mücadelede etkinliğin artırılması kapsamında İran sınırında 39 bin 177 şahsın engellendiğini kaydedildi.

UKRAYNA’DAKİ SON DURUM

Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında yaşanan bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil eden gelişmeleri yakından takip edildiğini belirten Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik uluslararası hukuka aykırı bu durumun, gerginliğin bir an önce azaltılarak, diplomatik yollarla çözülmesi çağrısını tekrarlayarak, daha fazla can kaybı yaşanmaması, huzur ve istikrar sağlanması için acilen bir ateşkes ilan edilmesinin önemli olduğunu bir kez daha vurguladı.

NATO’NUN GÜVENLİĞİNİN TAM MERKEZİNDE OLMAYA DEVAM EDİYORUZ

Türkiye’nin; 85 milyon vatandaşını ve aynı zamanda NATO’nun da sınırları olan sınırlarını terör örgütlerine karşı koruma hassasiyeti bulunduğunun altı çizilen açıklamada, NATO’nun genişlemesi, hassasiyetlerimize gösterilecek saygı oranında anlamlı ve önemli olduğu kaydedilerek, “Ülkemiz, bölge ve dünya barışı için sorunların her zaman diyalogla çözümünden yanadır. Küresel ve bölgesel güvenlik ve istikrarın tesisi için elinden geleni yapmaya devam etmektedir” denildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.