Modacı Rufat İsmail “Selim Akar Sorarsa” Youtube programına konuk oldu

New Yok Fashion Week’te yaptığı defilerle Dünya modasında adını duyuran ve Beyonce, Jennifer Lopez, Ashanti, Ariana Grande, Lil’ Kim, Bebe Rexha gibi dünya yıldızlarının modacısı olan Rufat İsmail ünlülerin menajeri Selim Akar’ın “ Selim Akar Sorarsa” adlı Youtube programına konuk oldu.

Rufat İsmail; Almanya’da Hollanda’da Uluslararası İlişkiler okudum. Ailem diplomat olmamı istiyordu ama modacı oldum. Modacı olmak için işin tekniğini öğrenmek gerekiyor, eğitim şart fakat yaratıcılığın doğuştan gelen bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Dünya starları benim elbisemi giysin diye onlara para ödemiyorum. Eğer sizin tasarımlarınızı beğeniyorlarsa onlara emeğinizin karşılığını ödemek zor gelmiyor. Dünya starları Los Angeles’ta ve New York’ta, showroom’um dan ulaşıyorlar açıklamalarını yaparken Birçok dünya starıyla çalışan İsmail asla çalışmam dediğiniz bir yıldız oldu mu sorusuna ise; Kim Kardashian’a asla elbise yapmam. Çünkü 1915’te yaşanan sözde Ermeni soykırımı tasarının kabulünü, Ermenistan’dan çekilmiş fotoğrafını paylaşarak zafer olarak nitelendirdiği için o kadar milliyetçi birine ben de milliyetçi olurum ve ona asla bir kıyafet yapmam. Ben Azeri Türk bir modacı olarak Sözde Ermeni Soykırımını kim destekliyorsa ona kıyafet yapmam. Ben bir müşteri geldiğinde ona nereli olduğunu sormuyorum. Müşteri geldiğinde nasıl bir elbise taşımak istediğini, nereye gittiğini soruyorum ama burada söz konusu Kim Kardashian olursa onun bu soykırımı desteklemesi bizi, Azerbeycan ve Türkiye’yi dünyaya katil olarak göstermesinden dolayı ona asla elbise tasarlamam diyerek protesto etti.

YouTube video

Rufat İsmayil’ın tasarımlarını daha önce Beyonce, Los Angels’ta ev sahipliğini yaptığı Lion King Art Galası’nda Rufat İsmail tasarımlı altın renginde ayakkabısı çok konuşulmuştu. Dünyaca ünlü yıldızlar Ashanti ve İnas X, 61. Grammy Ödüllerinde, dünyaca ünlü yıldız Lil Kim, Bet Awards 2019 törenine Azeri Türk Modacı Rufat İsmail elbisesiyle katılması dünya basınında çok yer almıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.