Milyonlarca öğrencinin gözü Kabine’de

Milyonlarca genç Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçları için yeni bir düzenleme bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK müjdesi için de ilk Kabine Toplantısını işaret etmişti. Kritik toplantı bugün gerçekleştirilecek.

Öğrenim kredi borçlusu 5.5 milyon gencin gözü bugün kabine toplantısından sonra yapılacak açıklamaya çevrildi.

Türkiye’de bugün 5.5 milyon öğrencinin öğrenim kredisi (KYK) borcu varken, borcu bulunan bu öğrencilerin 400 bininin ise icralık olduğu belirtiliyor. Milyonlarca öğrenci merakla bugün Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açıklamayı bekliyor.

Öğrenim kredi borçlusu 5.5 milyon gencin gözü bugün kabine toplantısından sonra yapılacak açıklamada. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gençlerimizi faize kurban etmeyiz” sözleriyle düzenlemeye ilişkin mesajını verdi. Yeni bir faiz hesaplaması ya da yeni bir ödeme tavkimi gibi seçenekler masada.

Kabine gündeminde tahıl koridoru ve enflasyonla mücadele de var.

5 milyonu aşkın genç KYK borçlusu

5 milyondan fazla gencin KYK borçlusu olduğu, 400 bin öğrencinin de belirlenen sürece geri ödeme yapmadığı için icralık duruma geldiği belirtiliyor. Toplam borç ise 5,5 milyar lira olarak hesaplanıyor.

İşte masadaki 3 seçenek

Yapılan çalışmada üç formülün ele alındığı belirtiliyor. Buna göre Üretici Fiyat Endeksi’nden (ÜFE) kaynaklı faizlerin silinmesi/indirim yapılması, burslarda anapara üzerinden alınacak faize yeni sabit oran getirilmesi, ödemelerde daha kolay/uzun vadeli takvimlendirmeye gidilmesi gibi seçeneklerin masada olduğu konuşuluyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.