Milyon dolarlık ‘boşanma açık artırması’

ABD’de, emlak kralı Harry Macklowe ve Linda Burg’un boşanma aşamasında kimde kalacağına dair anlaşmaya varamadığı sanat eserleri, bir müzayedede açık artıma ile satıldı. Müzayededen elde edilen 700 milyon doların üzerinde gelir ise ikili arasında paylaşılacak.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), emlak kralı Harry Macklowe ve Linda Burg’un boşanma aşamasında anlaşmaya varamadığı sanat eserlerinin dava hakimi kararıyla satışına karar verildi. Eserlerin açık artırmaya çıktığı müzayedede, 700 milyon doların üzerinde gelir elde edildi.

Sotheby’s müzayede evinin düzenlediği açık artırmada ünlü sanatçılar tarafından yapılan tablo ve heykelleri içeren 35 parçalık koleksiyon sergilendi.

EN ÇOK İLGİ GÖREN ESER ‘NO 7’

Açık artırmada en çok ilgi gören eser, Mark Rothko’nun soyut sanat örneklerinden biri olan ‘No 7′ isimli tablosu oldu. Tablo 82,5 milyon dolara alıcı buldu.

Dünyanın ‘en pahalı’ heykeltıraşı Alberto Giacometti’nin ‘Le Nez‘ heykeli 78,4 milyon dolara, ABD’li sanatçı Jackson Pollock’un ‘Number 17’ isimli eseri de rekor fiyata 61,2 milyon dolara satıldı. Andy Warhol’a ait Marilyn Monroe’nun ölümünden kısa süre sonra yapılan ‘Nine Marilyn’s‘ ise 48,5 milyon dolara alıcı buldu.

BİR AÇIK ARTIRMA DAHA OLACAK

Açık artırmada sunulan sanat eserleri, Macklowe ve Burg’a ait koleksiyonun yalnızca bir kısmıydı. Kalan 40’a yakın eserin ise önümüzdeki yıl açık artırmaya çıkarılması bekleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.