Mikrolink Amerika’da Faaliyet Gösteren Shaxon Industry’i Satın Aldı!

Çeyrek asra yakın süredir lider GSM operatörlerine hizmet vererek, küresel sistem entegratörü olma yolunda önemli ilerleme kaydeden Mikrolink, 2021 yılında merkezi Kaliforniya, ABD’de bulunan Shaxon Industry’nin 50 hissesini almıştı ve geçtiğimiz günlerde de şirketin 100’ünü bünyesine katarak, ABD’de pazarındaki iddiasını gösterdi. Tüketici elektroniği, tesis kablolama ürünleri, fiber optik komponentleri, SFPS ve özel kablolar, bilgisayar kabloları, ses/video kabloları, konektörler gibi ses, veri ve benzer ürünlerin üreticisi ve distribütörü olarak faaliyet gösteren Shaxon Industry; sektörde hem üretici hem de direkt satış şirketi olarak konumlanıyor.

Telekomünikasyon ve bilişim sektöründe pazarın nabzını tutan Mikrolink’in bünyesine Shaxon Industry’nin katılması sektör adına katma değerli ve önemli bir gelişme. Kesintisiz iletişim çözümleriyle uçtan uca hizmet anlayışı kapsamında büyüyen Mikrolink, dünyanın her yerinde aynı çeşitlilik ve kalitede kesintisiz iletişim çözümleri üretiyor. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Açık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Açık ‘’Mikrolink, bugün bünyesinde 22 şirket olan Açık Holding’in teknoloji odaklı faaliyetlerinin lokomotif şirketidir. Mikrolink, dünyanın birçok ülkesinde telekom altyapıları kuran global sistem entegratörü olarak faaliyetlerine ve yatırımlarına büyük bir hızla devam etmektedir. Bu ay sürdürülebilir büyüme stratejimiz kapsamında önemli bir adım daha atarak merkezi Kaliforniya, ABD’de bulunan Shaxon Industry’yi bünyemize kattık. Sunduğumuz ileri teknolojili çözümlerle çıtayı her geçen gün daha da yukarı taşımayı amaç edinen ve müşteri ihtiyaçlarına uygun, çok yönlü hizmet anlayışını benimseyen bir şirket olarak yaptığımız bu girişimle pazara yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz. ‘’ dedi.

Telekomünikasyon ve Bilişim Sektöründe Derinleşerek Büyüyoruz

Yaptıkları tüm yatırımların sektörde derinleşmeye yönelik olduğunu söyleyen Açık; “Telekomünikasyon ve bilişim sektörünün dinamikleri sürekli değişiyor. Biz de bu dinamizme ayak uydurmak ve uçtan uca hizmet ağımızı tamamlamaya yönelik yatırımlar yapıyoruz. Mikrolink’i önce Avrupa’ya sonra Asya’ya ve şimdi de Amerika’ya taşıdık. Avrupa’da İngiltere’de dünyanın en büyük GSM şirketlerinden Vodafone’la IBS projeleri gerçekleştiriyoruz, bölgede lokal bir şirket gibi çalışıp faaliyetlerimizi genişletiyoruz.

Almanya’da ise bazı devlet kurumları başta olmak üzere otomotiv devi markalar, uluslararası havalimanları, önde gelen oteller ve süpermarket zincirlerinde kesintisiz iletişimi sağlamaya yönelik IBS projeleri gerçekleştirdik. Ayrıca ülkenin önde gelen sanayi kuruluşlarındaki IOT cihazlarının birbiriyle haberleşmesini sağlayan network ağlarını da ilk kez biz kurduk.

Katar’da ürettiğimiz çözümlerle kesintisiz iletişimin sağlanması adına önemli projelerde yer aldık ve şu an bu yıl düzenlenecek olan FIFA 2022 Dünya Kupası statlarının telekom altyapı işlerini yapıyoruz. Umuyorum ki ABD’de de aynı uluslararası anahtar teslim standartlarımızı koruyup telekomünikasyon ve bilişim sektörüne değer katan projeler gerçekleştireceğiz.‘’ diyerek Mikrolink’in büyüme yolculuğundaki ana stratejisine değindi.

Tüketici elektroniği kategorisinde kaliteli ve ulaşılabilir fiyatlarla hem üretici hem de perakende sektöründe uzun yıllardır yer alan Shaxon’la Mikrolink’in birlikteliği, Amerikan telekomünikasyon sektörü için değerli. Sektördeki güçlü referansları ve tecrübesiyle uluslararası alanda kesintisiz iletişim sağlayan Mikrolink, her geçen gün artırdığı çözümleriyle pazarda payını artırıyor. Shaxon’la doğru bir frekans tutturarak, doğru birleşme yaşayan Mikrolink bölgedeki yatırımlarına devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.