Micro Focus Ağ Operasyonları Yönetiminde (NOM) Yeni SaaS Yeteneklerini Duyurdu

En yeni NOM sürümünde sorun giderme, raporlama ve gösterge panolarıyla ilgili geliştirmeler bulunuyor.

Micro Focus (LSE: MCRO; NYSE: MFGP) şirketler, yönetilen hizmet sağlayıcıları (MSP) ve resmi kurumlar için kapsamlı Network Operations Management (NOM) çözümünün en yeni sürümünün çıktığını duyurdu. Micro Focus NOM 2022.05, hizmet olarak yazılım (SaaS) tabanlı hizmet kolaylığıyla OPTIC Data Lake’in güçlü sorun giderme, gösterge panoları ve raporlama yeteneklerini sağlayan yeni ürünü dahil, yepyeni özellikler ve güçlü çözüm fırsatları sunuyor.

En son sürümde ayrıca Micro Focus NOM’a özgü teknolojiyi barındıran Performance Troubleshooting (Performans Sorunlarını Giderme) modülü güncellemeleri de bulunuyor.

ITOM Ürün Pazarlama Kıdemli Direktörü Travis Greene yeni SaaS yetenekleri konusunda şöyle konuştu: “Micro Focus, ürün yelpazemizde SaaS tabanlı çözümler sağlama konusunda kararlıyız. En yeni NOM sürümü; iş perspektifiyle ağ verileri sağlayan İş Değeri Gösterge Panoları ve esnek ve interaktif sorun giderme, metrik raporlamasına yönelik kolaylık sunan bir SaaS tabanlı raporlama çözümüyle bu çabamızın bir örneği konumunda. Bu sayede ağ yöneticilerinin daha kapsamlı BT hizmet seviyesi sözleşmeleri ve genel iş hedefleriyle ağ performansını ilişkilendirmelerini sağlıyoruz.”

Yenilikçi Performance Troubleshooting modülü, yüksek performanslı HTML-5 kullanıcı arayüzü temel alınarak oluşturuldu. Bu değişikliklere ilişkin verileri karşılaştırarak neyin yanlış gittiğinin tespit edilmesini sağlayabiliyor. Bu modül, performans metrikleri bağlamının eklenmesiyle yapılandırma değişikliklerinden kaynaklanan ağdaki yavaşlamaları belirlemek üzere ağ cihazlarından edinilen tanılama verilerini kullanıyor. Modülün yeni özellikleri arasında belirli bir metrik için birden çok nesnenin eklenmesinin yanı sıra gruplama, geliştirilmiş zamanlama ve dışa aktarma da yer alıyor. Operations Bridge müşterileri, NOM ile OPTIC Data Lake konuşlandırmasını paylaşırken alanlar arası raporlama yetenekleri avantajına da sahip oluyor.

Enterprise Management Associates (EMA) tarafından düzenlenen son raporda, sunduğu yeni yeteneklerle NOM’dan övgüyle bahsedildi. Ağ Yönetimi Araştırmaları EMA Başkan Yardımcısı Shamus McGillicuddy, şöyle açıkladı: “Micro Focus NOM çözümü, ağ yönetiminde uzun süredir sektör lideri olmasının yanında en son Ağ Performansı İzlemesi liderlik segmenti analizine de dahil edildi. NOM Reporting – SaaS eklentisi, dinamik bir sektörün yeni taleplerini karşılamak üzere Micro Focus’un gösterdiği esnekliğin ve uyumun harika bir örneği. Üstelik yeni altyapı devreye alma zahmetine girmeden NOM müşterileri bu sayede yeni yetenekler edinebiliyor.”

Micro Focus NOM müşterileri, yayınlanan yazılımların mevcut sürümleriyle Micro Focus’un sorunsuz hale getirilen entegrasyon süreci sayesinde NOM 2022.05 sürümünde bu yeni yeteneklerden yararlanabiliyor.

Micro Focus Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Zafer Akın, NOM 2022.05 sürümüne dair yaptığı açıklamada “Micro Focus olarak sunduğumuz uçtan uca çözümlerle Türkiye’deki şirketlerin stratejilerini belirlemelerine ve daha sağlıklı bir dijital dönüşüm yolculuğuna çıkmalarına yardımcı olmaya devam ediyoruz. Ağ yönetiminde çok uzun süredir global sektör lideriyiz. Bu amaçla ağ operasyonları yönetiminde yeni SaaS yeteneklerimizi duyurmaktan dolayı çok mutluyuz. Yeni Saas eklentimiz NOM 2022.05 ile müşterilerimiz yepyeni güçlü çözüm olanakları elde ediyor” diye konuştu.

Micro Focus NOM 2022.05 sürümünün yanı sıra şirket, Network Node Manager ve Network Automation güncel sürümlerini de piyasaya sundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.