Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher Formula 1’de yarışacak

Motorsporlarının efsane ismi Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher, Formula 1’de mücadele eden ‘Haas F1’ takımıyla sözleşme imzaladı. Alman pilot, gelecek sezondan itibaren F1 pistlerinde boy gösterecek.

Bir süredir Formula 2’de üst üste kazandığı yarışlar ve Formula 3’te yaşadığı şampiyonlukla hızlı yükseliş gösteren Mick Schumacher, 2021 sezonundan itibaren Formula 1’de yer alan ‘Haas F1’ takımında iki pilottan biri olacak. Formula 1’in unutulmaz ismi Michael Schumacher’in oğlu olan Mick Schumacher, geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor.

‘SCHUMACHER’ ADI YENİDEN FORMULA 1 PİSTLERİNDE

Rus sürücü Nikita Mazepin’in takım arkadaşının, 21 yaşındaki Alman pilot Mick Schumacher olacağı duyuruldu.

Takımdan yapılan açıklamaya göre, 2018 Formula 3 Avrupa Şampiyonası’nı zirvede tamamlayan, bu yıl da Formula 2 Dünya Şampiyonası’nı lider götüren Schumacher ile 2021’de başlayacak uzun süreli sözleşme imzalandı.

MICHAEL SCHUMACHER KISMİ FELÇ KALDI

Formula 1’de 7 kez şampiyonluk yaşayan Michael Schumacher, 29 Aralık 2013’te Fransa Alpleri’nde kayak yaparken geçirdiği kaza nedeniyle ölümden dönmüştü.

Vücudunun büyük bölümü felç kalan 51 yaşındaki Schumacher’in rehabilitasyon süreci, 2014’ün eylül ayından itibaren İsviçre’deki evinde devam ediyor.

MICK SCHUMACHER KİMDİR?

22 Mart 1999 tarihinde dünyaya geldi. Motorsporlarında çeşitli seviyelerde pilot olarak yarışmaktadır.

Mick Schumacher, Formula 1’de elde başarılarla tarihe geçen efsanevi ismi Michael Schumacher’in oğludur.

2019 yılında Formula 3’te şampiyon oldu.

2020 sezonunda Formula 2’de ‘Prema Racing’ takımında yarıştı ve birçok zafer kazandı.

Mart 2021’de başlayacak Formula 1 sezonunda ‘Haas F1’ takımıyla pistlere çıkacak. Babasının son kez yarıştığı 2014’ten sonra ‘Schumacher’ adı Formula 1 organizasyonunda yer alacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.