Michael Jordan’dan sağlık sektörüne 10 milyon dolar bağış

NBA’in efsane basketbolcusu Michael Jordan, büyüdüğü Kuzey Carolina’da iki tıbbi klinik daha açmak için 10 milyon dolar bağışta bulundu.

10 milyon dolarlık bağışı alan Novant Health kurumu, Michael Jordan tarafından yapılan bağışın ikinci olduğunu ve bu yeni bağışın “Daha kırsal kesimdeki topluluklara, sağlık sigortası olmayan kişilere çok ihtiyaç duyulan hizmetleri sunması” için iki sağlık kliniği açılması için yapıldığını belirtti.

Jordan ise yaptığı açıklamada, “Memleketimdeki kritik tıbbi hizmetlere daha iyi erişim sağlamak ve Aile Kliniği modelini genişletmek için Novant Health ile bir kez daha ortak olmaktan gurur duyduğunu” söyledi.

NBA tarihinin unutmaz oyuncusu Jordan, “Nerede yaşarsa yaşasın veya sigortası olsun ya da olmasın herkesin kaliteli sağlık hizmetlerine erişimi olmalıdır. Wilmington kalbimde özel bir yere sahip ve hayatım boyunca beni destekleyen topluma yardımcı olmak gerçekten sevindirici ” ifadelerini kullandı.

Jordan’ın bağış yaptığı iki yeni kliniğin 2022’de hizmete girmesi bekleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.