MHP’li başkanın hattından İstiklal bombacısı ile dikkat çeken şok görüşme trafiği

İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin ölümüne neden olan patlamada bombayı bırakan Ahlam Albashır’ın yakalanmasının ardından gözaltı sayısı da yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu ortaya çıktı. MHP’li İlhan’ın üzerine kayıtlı hattan bombayı bırakan teröristle görüşme yapıldığı belirlendi, İlhan ise “Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar” diyerek ifadeye çağrıldığını doğruladı.

Beyoğlu’ndaki Taksim İstiklal Caddesi’nde geçen pazar düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi de yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, patlamanın hemen ardından başlatılan çalışmalar sırasında, güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüler üzerinden şüphelinin eşkalini tespit etti.

Daha sonra kaçış güzergahı belirlenen zanlı, gece Küçükçekmece’de saklandığı evde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin Suriye uyruklu Ahlam Albashır (23) olduğu, Türkiye’ye Afrin üzerinden girdiği belirlendi. Zanlının yakalandığı sırada kaydedilen görüntüler de Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşıldı.

MHP’Lİ İLÇE BAŞKANI DA GÖZALTINDA
Bombacının yakalanmasının ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 50’ye yükseldi. Gözaltına alınanlar arasındaki bir isim ise dikkat çekti.

T24’ün haberine göre; İfadeye çağırılanlar arasında ise MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu öğrenildi.

BOMBACI İLE GÖRÜŞME TRAFİĞİ ORTAYA ÇIKTI
Emniyet’in çalışması sonucunda HTS kayıtlarına göre İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile Ahlam Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Emniyet, İlhan’ı ifadeye çağırdı. İlhan’ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini söylediği öğrenildi.

‘ÜZERİMİZE BİR OYUN OYNAMAYA ÇALIŞMIŞLAR’
İfadeye çağrıldığını doğrulayan MHP’li İlhan, görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soru üzerine de “Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından” dedi. İlhan, “Nasıl bir oyun oynandı?” sorusu üzerine de “Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum” ifadesini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.