Metin Şentürk, dünya çapında bir etkinliğe imza atıyor

Dünya Engelliler Birliği Başkanı ve sanatçı Metin Şentürk, Pazartesi günü ABD yolcusu. Türkiye’deki engelli vatandaşlarımızın sorunlarını her platformda dile getiren ünlü sanatçı bu kez dünyaya açılıyor ve Türkiye’yi Birleşmiş Milletler’de (BM) temsil ediyor.

Başkanlığını sanatçı Metin Şentürk’ün yaptığı Dünya Engelliler Birliği, Dışişleri Bakanlığı ve BM Daimi Temsilciliğimizin de destekleriyle dünya çapında bir etkinliğe imza atıyor.

Birleşmiş Milletler(BM) tarafından ilan edilen 31 Ekim Dünya Şehirler Günü kapsamında kalabalık bir heyetle New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ne gidecek Metin Şentürk, Türkiye’deki şehirlerin erişilebilirlik çalışmalarını dünyaya anlatacak.

TÜRKİYE’DEKİ ŞEHİRLERİN ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARINI DÜNYAYA ANLTACAK

Dünya Engelliler Vakfı‘nın kurucuları arasında olduğu, 85 ülkeden üyesi bulunan Birlik, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde şimdiye kadar 6 etkinlik düzenledi.

Dünya Engelliler Birliği’nin kuruluş amaçlarından biri olan “sosyal bilinçlendirme” maddesine göre dünyanın tek tip insana göre değil her tip insana göre şekillendirilmesi gerekliliğinin uluslar arası arenada yer almasının sağlanarak, birlik üyesi ülkelerde hayata geçirilerek toplumların yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Birlik tarafından erişilebilirlik alanında uzman kurum, kuruluş ve akademisyenlerle birlikte hazırlanan 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan evrensel standartlar kılavuzu doğrultusunda yerel yönetimlerle birlikte oluşturulmuş “erişilebilir şehir yönetmeliği” de ilgili birimlere takdim edilecek.

Türkiye’deki erişilebilirlik alanındaki çalışmalar da bu platformda dünyaya tanıtılacak.

Toplantıda Türkiye’den erişilebilir şehir yönetmeliğini de meclislerinden geçirmiş belediyelerden Mersin Büyükşehir Belediyesi engelliler daire başkanı Hasan Celal Taş, Dalaman Belediye Başkanı Muhammed Şaşmaz, Alanya Belediye Başkan Yrd. Nazmi Yüksel de konuşma yapacak.

Birlik üyesi ülkelerden Birleşik Arap Emirlikleri resmi görevlisi Dr. Tariq Sultan bin Khadim’e de “Sharjah” şehrinde yapılan evrensel standartlara uygun çalışmalardan dolayı bir plaket verilecek.

Heyet ayrıca Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams’ı makamında ziyaret ederek müzakerelerde bulunacak.

Etkinlik Tarih: 31 Ekim 2018 Yer: Birleşmiş Milletler Genel Merkezi 12 Numaralı Salon / New York Saat: 11:00

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.