Metin Hara’nın savunması yalan çıktı!

Kendisine doktor süsü verdiği gerekçesiyle ihbar edilerek hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istenen ve iş yeri mühürlenen Metin Hara’nın savunması yalan çıktı. Üzerine atılan suçlamayı reddederek iş yerinin mühürlendiğini inkar eden Hara’nın, herhangi bir izin belgesi olmadığı gerekçesiyle iş yerinin mühürlendiği belirtildi.

İş yerinin sağlık kuruluşu olduğuna dair herhangi bir izin ya da faaliyet belgesi bulunmayan İnsanagüven Eğitim Danışmanlık şirketinin sahibi Metin Hara’nın; hekim olduğuna dair bir belgesi veya geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları yönetmeliği kapsamında bir sertifikasının bulunmadığı tespit edildi. Bu sertifika bulunmadığı halde Hara’nın tamamlayıcı tıp uzmanı unvanını kullandığı, ayrıca iş yerinde hekim ya da sağlık meslek mensubu olduğuna dair eğitim belgesi olmayanlara sağlık hizmeti verdirdiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İŞ YERİ MÜHÜRLENDİ

Hazırlanan iddianamede, kendisini fizyoterapist, enerji uzmanı, tamamlayıcı tıp uzmanı olarak tanıtan Hara’nın, aldığı eğitimlerle düzenlediği seanslar ile hastalıkları tedavi ettiği, üniversitedeki hekimlere dahi eğitimler verdiğini, düşünce gücüyle kendi tedavi yöntemlerini öğrettiği, hayatları değişen kişilerin kendisine geri döndüğünü söylediği belirtildi. Ancak Hara’nın sadece İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksek Okulu mezunu olduğu, başka tamamlayıcı tıp uzmanı unvanını kullanabileceğine dair bilgi ve belgesinin olmadığı kaydedildi. Hara’nın üzerine atılı suçlamayı inkar ettiği, ancak herhangi bir belge ibraz etmediği, bu haliyle de suçu işlediği hususunda yeterli derecede şüpheli bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan Hara’nın şirketinin izinsiz eğitim öğretim faaliyeti gösterdiği gerekçesiyle mühürlendiği kaydedildi.

AÇIKLAMALARI YALAN MI ÇIKTI?

Günaydın’da yer alan habere göre, Metin Hara’nın avukatı, Hara’ya ait olan iş yerinin Sağlık Bakanlığı tarafından mühürlendiği iddiasının gerçek dışı olduğunu söyledi. Ancak bu açıklamanın doğru olmadığı ortaya çıktı. Hara hakkında hazırlanan iddianamede; iş yerinin sağlık kuruluşu olduğuna dair herhangi bir izin belgesi olmadığı gerekçesiyle mühürlendiği belirtildi.

Öte yandan avukat, “Müvekkilim üniversite eğitimini tamamlayıp fizyoterapist unvanını almıştır. Herhangi bir ortamda kendini doktor olarak tanıtmamıştır” diye konuştu. Ancak savcılık, Hara’nın bir TV programında “Modern tıpta migrenin tedavisi yok ama bizim migren atakları azalan 5-6 hastamız var” gibi beyanlarda bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.