Meteorolojiden sıcaklık uyarısı

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Doğu Karadeniz’de yağmur geçişleri görülürken Marmara’nın güneyinde poyraz, Doğu Anadolu’da lodos etkili olacak. Güney illerinde yüksek sıcaklıklar etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzeydoğusu ile güneybatı kesimlerinin parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli, Doğu Anadolu’nun güney ve batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor..

Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli, Doğu Anadolu’nun güney ve batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.