Meteorolojiden 6 ile uyarı

Ramazan Bayramı’nda güneşli hava bekleyenler hayal kırıklığına uğradı… Meteoroloji ve Prof. Dr. Orhan Şen’den bayram tatili için sağanak yağış uyarıları gelirken, bayramda yağmurun başlayacağı saati verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı hava durumu tahminlerine göre; hafta sonu ve bayramda yurdun belli bir kısmını kapsayacak yağışlı bir hava geliyor. Sıcaklıkların da 6 ila 10 derece azalması bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen de bayramın birinci günü için yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Çorum ve Tokat çevreleri ile gece saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis, güneydoğu kesimlerde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Marmara’nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı Yağışlar İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in içi, Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ da kuvvetli. Dikkat” uyarısı yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.