Meteoroloji, sıcaklıklarla ilgili bir uyarı daha yaptı

Buna göre, sıcak hava dalgası Cumartesi gününe kadar etkisini artırarak sürecek. Sıcaklıklarının Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda mevsim normallerinin 3 ila 6 derece, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor. İşte 5 günlük hava durumu tahmin raporları

Meteoroloji, sıcak hava dalgası ile ilgili bir uyarı daha yaptı. MGM’den yapılan açıklamaya göre, geçen hafta Cuma gününden başlayarak ülkeyi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının Cumartesi gününe kadar etkisini artırarak süreceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR 12 DERECE DAHA ARTACAK

Sıcaklıklarının Marmara’nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda mevsim normallerinin 3 ila 6 derece, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

blank

Hava sıcaklıklarının yurdun iç kesimlerinde (İç Anadolu, Ege’nin iç kesimleri, Akdeniz’in iç kesimleriyle Orta ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri) Eylül ayında kaydedilmiş uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine yaklaşması ve yer yer üzerine çıkması bekleniyor.

Sıcaklıkların Cumartesi gününden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayarak ülke genelinde azalacağı, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, güney kesimlerde ise mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

SAAT 11 İLE 16 ARASINA DİKKAT!

Sıcak hava dalgası nedeniyle güneş ışınlarının dik geldiği 11.00-16.00 saatlerinde başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Hafta sonuna kadar bazı il merkezlerinde görülmesi beklenen en yüksek sıcaklık dereceleri şöyle:

Ankara 38

İstanbul 32

İzmir 37

Çanakkale 36

Denizli 40

Afyonkarahisar 36

Uşak 36

Adana 44

Hatay 42

Kahramanmaraş 44

Antalya 39

Isparta 38

Burdur 38

Osmaniye 44

Çankırı 41

Eskişehir 38

Konya 39

Yozgat 36

Sivas 36

Kayseri 38

Kırşehir 39

Nevşehir 36

Niğde 36

Kırıkkale 40

Karaman 37

Aksaray 38

Bolu 37

Düzce 40

Kastamonu 38

Çorum 40

Amasya 42

Tokat 40

Malatya 38

Elazığ 38

ORTA ANADOLU RESMEN YANACAK!

Orta Anadolu resmen yanacak, Meteoroloji 5 kent için uyardı. Buna göre, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Sivas’ta sıcaklıkların mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredecek.

7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, geçen hafta Cuma gününden itibaren ülkeyi etkileyen sıcak hava dalgasının yurt genelinde etkisini artırarak Cumartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Sivas’ta sıcaklıkların mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.