Metaverse evrende yerinizi alın ve lider olun

Yeni teknolojiler satışları arttırdı, iade oranlarını düşürdü. Sizde hızla yaygınlaşan yeni nesil teknolojileri kullanarak e-ticaret başta olmak üzere pek çok alanda başarılar sağlayarak kazançlarınızı arttırabilirsiniz.

Teknoloji ve bilişimin hızlı neredeyse dünyanın hızının önüne geçti. Hayal etmekle başlayan herşeyin en güzel örneği Jules Verne’nin “Denizler altında 20 bin fersah” kitabıydı. Yazar o yıllarda atom enerjisi ile çalışan bir denizaltıyı hayal etmişti. 1870 yılında kitaba konu olan Kaptan Nemo ‘nun Nautilus ’u günümüz de demode denizaltı oldu. Şimdi sıkı durun Yazar Neal Stephenson, 1992 yılında sanal gerçeklik ortamlarındaki bahsetmişti. Neal Stephenson, Sanal Gerçekliğe yakınlığı anlattığı bilim kurgu romanı “Snow Crash”te ilk defa “Metaverse” dünyada bahsetmişti. Hızla koşan bilişim çevrimiçi bir sanal dünyasına doğru bizi sürükledi. Bizlere açılan bu dünyanın kapılarında, sanal gerçeklik, 3D holografik avatarlar, video ve diğer iletişim araçlarını gördük ve öğrendik.

Günümüzde yüzlerce şirket dünya çapında somutlaştırılmış internet yani Metaverse konusunda çalışıyor. Bu alanda çalışan tüm uzmanlar mesleği, sektörü, kariyeri ve iş modeli doğrultusunda Metaverse dünyasında yer almayanların çok büyük kayıplar yaşayacağını söylüyor.

Konu ile ilgili uzman bir kuruluş olan Scalar Vision’un Genel Direktörü Bülent Demirhan ise konuyla ilgili olarak şunları söylüyor. “ Biz bir ileri teknoloji şirketiyiz. Alanımızda tüm dünya ile eş zamanlı olarak hareket ediyor ve büyüyoruz. Teknolojik tüm görsel araçların 3D yönünde gelişeceğini görüyoruz. Uzman ekibimizle 3D teknolojileri geliştirmek için çalışıyoruz. Ekibimiz, 3D tarama donanımlarından, PC, Andorid & IOS telefon, AR ve VR gözlükleri için geliştirdiğimiz uygulamalarımızla kadar geniş bir ürün yelpazesine ve uygulama deneyimine sahip.”

Metaverse dünyasının özellikle e-ticaret sektörüne yansıması ise oldukça ilginç. Bu alanda yaşanan teknolojik gelişmeler e- ticaret sektörünün hem sorunlarına çözüm getiriyor hem de sektörün ivme kaydetmesini sağlıyor.

Sanal gerçeklik üzerine başarılı çalışmalar yapan Scalar Vision’un yöneticisi Bülent Demirhan: E-ticaret’in Metaverse çağında geleceği ne olacak diye sorarsanız. Bu sorunuzu şöyle cevaplamak isterim. 2021’in başında popülerlik kazanan Metaverse için daha çok yol kat etmek gerek. Fakat Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik cihazlarında sunulan deneyim çok önemli. Metaverse’de sahipli ve ya merkeziyetsiz olarak pek çok yapı var. Bu yapı ile gerçek dünya arasında gerekli veri akışını sağlayabiliriz. Bizler internetin değişimine şahit olan şanlı insanlarız. Günümüzde içerikler yazılardan uzaklaşarak yerini fotoğraflara ve videolara bıraktı. Geçmişe baktığımızda çok uzak değil 2000’lerin ortasında video devrimi başladı ve bunu 3D takip etti. Arama motorlarında farklı bir yer almak isteyenler hızlı bir şekilde markalarının dijital ikizlerini oluşturmalı. Bu sayede bütün arama motorlarında öncelikli olacaklardır. Ayrıca birçok marka ürünlerinde metaverse ile satışa dönüşün yüzde 100’ün üzerinde arttığını açıklıyor. Aynı zamanda kullanıcıların 3 boyutlu içeriklerde daha fazla vakit geçirdiği tespit edildi. AR teknolojisi ile e-ticarette iade oranlarının düşmesi sağlandı.”

Scalar Vision’un geleceği ile ilgili olarak konuşan Demirhan. “Karma gerçeklik çağında ilerliyoruz. Scalar Vision bu alanda ihtiyacımız olan her türlü dijital 3D içeriği ve yazılımı üretiyor. Başarılı bir metaverse uygulaması için gerekli olan cihaz ve servisleri sağlıyoruz. Bunun yanında, karma gerçeklik ortamında kullanacak diğer alt yapıları geliştiriyoruz. Hedefimiz, ülkemizde ve dünyada insanlığın kullanımına bu teknolojileri sunan önemli aktörlerden olmak. Çalışmalarımızla bu alanda her geçen gün bir adım ilerliyoruz. Bu yolda ilerlerken müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte yeniçağın yeni liderleri arasında olmayı hedefliyoruz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.