Mesut Özil, Fenerbahçe’den yıllık 3 milyon euro maaş alacak

Ünlü futbolcu Mesut Özil’in kadrosuna katan Fenerbahçe, futbolcuya imza parası olarak 550 bin euro, yıllık ise 3 milyon euro maaş ödeyecek. Arsenal’da forma giydiği dönemde, dünyanın en çok kazanan futbolcularından biri olan yıldız oyuncunun sarı-lacivertli kulüpten alacağı ücret az bulundu. Mesut Özil’in sponsorluk anlaşmalarından ne kadar ücret alacağı ise henüz bilinmiyor.

Fenerbahçe, Arsenal’den transfer ettiği Mesut Özil’in ücretiyle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıklama yaptı.

Buna göre, yıldız futbolcunun önceki kulübü Arsenal’a transfer bedeli ödenmeyecek. Fakat sportif sonuçlarına bağlı olarak azami 1,75 milyon euro ödenecek.

Futbolcuya 2020-21 futbol sezonu için herhangi bir ücret ödemesi yapılmayacak. 2021-22, 2022-23 ve 2023-24 sezonlarında 3 milyon euro garanti ücret ve toplamda 550 bin euro imza parası ödenecek.

blank

MAAŞI TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

7 yıl formasını giydiği Arsenal’da haftalık 350 bin sterlin kazanan Mesut Özil’in Fenerbahçe tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu olmuştu. KAP’a bildirilen maaş ve imza ücreti az bulunurken, yıldız futbolcunun gerek Ali Koç’un şirketleri, gerekse Acun Ilıcalı’nın şirketlerinden çeşitli sponsorluk anlaşmalarından yüklü miktarda ücret alacağı konuşuluyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.