MESAM’dan açıklama

BASINA, KAMUOYUNA ve MESAM ÜYELERİNİN BİLGİSİNE
“Evrakta sahtecilik”, “Görevi kötüye kullanma”, “Suistimal”, “Usulsüzlük” vb gibi iddialar nedeniyle haklarında inceleme başlatılan ve 3 ayrı müfettiş raporuna konu olan, haklarında çok sayıda “Usulsüzlük” tespit edilen şahıslar, bir siyasi partiye mensup milletvekilleri, bazı basın yayın organları ve meslek birlikleri ile birlikte, kamuoyunda eşi benzeri görülmemiş bir algı operasyonu ile “mağdur” oldukları algısını yaratmışlardır. 
Bir kez daha belirtmekte yarar görüyorum.
MESAM, ilgili yasa ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bir telif birliğidir. Mali ve idari açıdan, bakanlığın denetimine tabiidir.
Bakanlık son 10 yılda, defalarca kez uyarı vermiş olmasına rağmen, gereği yerine getirilmemiştir.
Bunlar, teknik konulardır.
Mevzuata uymamak, usulsüzlük yapmak vb gibi konulardır.
Siyasi bir zemine taşınmasını hayretler içinde izliyor ve üzülüyoruz.
Konunun siyasetle zerre kadar ilgisi yoktur.
Yanlış yapıldığında, Bakanlığın müdahale etmesi kadar doğal ne olabilir ki?
MESAM üyeleri, kurumun kutuplaşmalara alet edilmemesi konusunda kararlıdır.
Gelelim 31 Mayıs’ta yapılan Genel Kurula;
31 Mayıs 2018 tarihinde yapılan Genel Kurulda, önceden örgütlendikleri ve planlama yaptıkları anlaşılan bir grup, çirkin bir organizasyonla, genel kurula katılan sanatçıları huzursuz etmek, salondan çıkartmak için insana yakışmayacak her türlü yol ve yönteme başvurmuşlardır. Bakanlık teftiş kurulu müfettişlerince hazırlanan ve çok sayıda usulsüzlük tespit edilen inceleme raporlarının okunmasını, korkunç bir kargaşa çıkartarak engellemişlerdir.
Yuh çekmek, küfür etmek, tehdit etmek, sataşmak vb gibi her türlü çirkinlik karşısında, üyelerimizin büyük bölümü sükunetini koruyarak karşılık vermemiş ve böylece olayların önüne geçilmiştir. 
40 oy farkla seçilen Divan Heyeti, küfürbaz grubun her istediğini yapmış ve onlarca skandala imza atmıştır. 
Genel kurula katılan yaklaşık 450 kişi, gerek üyelerimizin can güvenliğini korumak, gerekse tarafların karşı karşıya gelmesini engellemek adına, divan heyetinin skandal kararlarını protesto etmek için sağduyulu davranarak salonu terk etmiş ve böylece önceden provasını yaptıkları çatışma planlarını boşa çıkarmışlardır. 
Divan Heyeti olarak seçtikleri kişiler, hukukçuların ve yönetimin onlarca uyarısına rağmen, sağduyusunu kaybetmiş bir şekilde, şu skandal kararlara imza atmıştır; 
  1. Olağan-üstü Genel Kurul gündeminde, 1’inci sırada yer alan müfettiş raporlarının okunmasına izin vermeden, haysiyet kurulu kararlarını iptal ettirip, ihraç olmuş üyeleri genel kurula alarak oy kullandırtmışlardır. Oysa haysiyet kurulu kararları, sadece yargı yoluyla iptal edilebilmektedir.
Olağan üstü genel kurul, tamamen amacından çıkmış ve aykırı pek çok önerge kabul görmüştür.
  1. Seçme ve seçilme hakları olmayan 100 civarındaki üyeyi, skandal bir kararla üyeliğe alıp oy kullandırtmışlardır.
  2. Aynı şekilde MESAM mevzuatı gereği, iki olağan genel kurul arasındaki para kriterini yakalamış olan asıl üyelerin, üyelikleri 1 yılı doldurmadığı gerekçesiyle bir önerge verilerek hazirundan çıkarılmaları karara bağlanmıştır.
  3. Olağan Genel Kurulda ise bu skandalların en büyüğü yapılmış ve olası bir olağanüstü genel kurul iptaline karşı, olağan genel kurulda da bu şahıslar tekrar üyeliğe alınmıştır. 
5. Seçme ve seçilme hakkı olmayan, son güncel hazirun cetvellerinde isimleri olmayan yüzlerce üye oy kullanmış ve bunlardan ikisi şaşırtıcı bir şekilde üye üst kuruluna seçilmiştir.
6. Zorbalık yöntemlerine başvurarak aldıkları ve aldırdıkları kararla bağlı bulunduğumuz Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı tanımayan, inceleme raporlarını yok sayan, haklarında onlarca şaibe bulunan şahıslar, 
Divan Heyeti’ ne bile bile suç işletmiş ve divan heyeti de görevi kötüye kullanmıştır.
Genel Kurul salonunun yarısından fazlasının boşalmasına rağmen, divan heyetinin usulsüzlükleri eşliğinde, üst kurullara kendilerini seçtirmişlerdir. MESAM üyelerinin ezici bir çoğunluğu, bu “üst kurulları” tanımamakta ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan genel kurulun iptalini istemektedir.
Salonu boşaltan yüzlerce MESAM üyesinin tutanakları ve dilekçeleri, Bakanlığa ulaştırılmıştır.
Aynı zamanda, kural ve usul tanımayarak, yanlı ve planlı bir şekilde, Genel Kurulu amacından çıkartarak tüm bunlara sebep olan Divan Heyeti hakkında ise gerekli hukuki süreç başlamıştır.
Gelişmeler karşısında sizleri yeniden bilgilendireceğiz. 
MESAM üyeleri, basın ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Geçici Yönetim Kurulu Adına
Coşkun SABAH
Başkan
Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.