Merve Dizdar Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı

Merve Dizdar, 76. Cannes Film Festivali’nde Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.

YouTube video

Bu yıl 76. kez düzenlenen Cannes Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buluyor. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü “Kuru Otlar Üstüne”deki performansıyla Merve Dizdar’a verildi. Cannes Film Festivali bu akşam düzenlenen kapanış töreniyle sona erecek.

‘TÜM MÜCADELECİ RUHLARA ARMAĞAN EDİYORUM’
Nuri Bilge Ceylan imzalı “Kuru Otlar Üstüne” ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Merve Dizdar konuşmasında, “Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.