Merko Gıda’dan sermaye artırımına gitti

Geçen yıl bünyesine kattığı Frigo Pak Gıda ile büyüme ve ihracat hacmine hız veren Merko Gıda, KAP’a yaptığı açıklamayla birlikte önemli bir tahsisli sermaye artırımı başvurusu gerçekleştirdi.

İSTANBUL (İGFA)- 1982 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Türkiye’’nin önde gelen küp domates ve salça üreticilerinden Merko Gıda, yılın ilk yarısına yönelik finansal sonuçlarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı.

2021 yılında gıda sektörünün diğer önemli oyuncusu Frigo Pak Gıda’’nın yüzde 25’’ini 8,5 milyon dolar karşılığında satın alarak en yeni yatırım hamlesini başlatan şirket, bu yılın ilk yarısında da tahsisli sermaye artırımı için başvurusunu tamamladı.

Şirket, 60 milyon TL’ye denk gelen, tahsisli sermaye artırımı için SPK’ya başvurduğunu yatırımcılarına duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Merko Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Alistair Baran Blake, “”Frigo Pak olarak 2020 yılını 107 milyon TL, 2021 yılını da 160 milyon TL ciro ile kapattık. 2022 ise bizim için gerçekten çok önemli, tarihi bir yıl. Burada sadece iki şirketin güçlerinin birleşmesiyle oluşacak ciro ve kar artışından bahsetmiyoruz. Satın alma, yatırım ve ihracat atılımıyla artık sektörümüzde farklı bir yerdeyiz”” dedi.

Hatırlanacağı gibi cirosunu geçen yıllara göre arttırarak giden Merko, özel hesap dönemine göre yayınladığı mali tablolarında 9 aylık 98,5 milyon TL hasılat, 3,9 milyon TL dönem karı açıklamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.