Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul başlıyor

Bir IMG Fashion organizasyonu olan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonlarını 14-19 Mart 2016 tarihleri arasında Zorlu Center MBFWI Alanı’nda gerçekleşecek. Moda dünyasının tüm önemli aktörleri tarafından heyecanla beklenen etkinlik için global ölçekte moda endüstrisinin oyuncuları İstanbul’a gelerek defile ve sunumlara katılacak, trendleri takip edecek ve satın alma seçeneklerini değerlendirecekler.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, yedinci sezonunda ilklere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Londra merkezli tasarımcı Bora Aksu, uzun yıllardan sonra yeniden Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul takviminde yer alarak Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonunu sergilerken, Beymen Collection Murat Türkili İlkbahar/Yaz 2016 koleksiyonunu bir defile ile sunacak, Türkiye’yi uluslararası ölçekte başarıyla temsil eden DICE KAYEK ise moda filmleri ile adından söz ettiren yönetmen Marie Schuller’in yönettiği en son koleksiyon filminin gösterimini gerçekleştirecek. Her sezon desteklediği tasarımcının defilesini sunan etkinlik isim sponsoru Mercedes-Benz de, mesleğinde 15 yılı geride bırakan tasarımcı Mehtap Elaidi’nin Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonu defilesini “Mercedes-Benz celebrates Mehtap Elaidi” ismiyle sunacak.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında koleksiyonlarını sergileyecek olan marka ve tasarımcılar şu şekilde: 5TH POSITION, AFFFAIR, BASHAQUES’, BEYMEN COLLECTION MURAT TÜRKİLİ, BORA AKSU, BRAND WHO, CAN YUNUS ÇETİNKAYA, CİHAN NACAR, ÇİĞDEM AKIN, DERYA AÇIKGÖZ, DB BERDAN, DICE KAYEK, DIRECT MESSAGE, MELTEM ÖZBEK, MERCEDES-BENZ CELEBRATES MEHTAP ELAIDI, MURAT AYTULUM, OUTKAST PEOPLE, ÖZLEM ERKAN, RAISSA&VANESSA, RAŞİT BAĞZIBAĞLI COUTURE, SALİH BALTA, SELMA STATE, SUDI ETUZ, ŞAFAK TOKUR, TUBA ERGİN ve ZEYNEP TOSUN

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, global moda haftası trendlerine paralel bir biçimde, içinde bulunduğumuz İlkbahar/Yaz 2016 sezonundan koleksiyonları da bünyesine alıyor ve bir taraftan marka ve tasarımcıların Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonlarını sunarken, diğer taraftan İlkbahar/Yaz 2016 koleksiyonlarını son tüketici ile buluşturuyor. Sağladığı kapsamlı platformla Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, bu sezon IMG Fashion’un tanımıyla “hibrit” bir kimlik kazanarak moda endüstrisinin tüm oyuncularını aynı çatı altında buluşturuyor.

Marka ve tasarımcılar koleksiyonlarını hafta boyunca Runway ve Studio/Mini Runway alanlarında sergileyecekler. Defile ve sunumlar haricinde farklı etkinlikler İstanbul’un farklı noktalarında moda, lifestyle ve sanatı birleştirerek uluslararası ölçekte ses getirecekler.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, Mercedes-Benz’in isim sponsorluğu, resmi sponsorlar DHL, M.A.C Cosmetics, Yapı Kredi Bankası, Zorlu Center ile etkinlik destekçileri Brand Who Nike ve S. Pellegrino’nun katkılarıyla gerçekleştirilmektedir. Etkinlik ayrıca İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) tarafından desteklenmektedir. Tüm sponsorlar defile ve sunumların yoğun programı içinde etkinliğin tüm katılımcılar için sorunsuz ve keyifli geçmesinde önemli rol üstlenmektedir.

istanbul week fashion

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.