Menderes’te altyapıya büyük yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü şiddetli yağışların yol açtığı su baskınlarını önlemeye yönelik çalışmalarını kent genelinde sürdürüyor. Menderes’in Değirmendere mahallesinde 11 milyon liralık yatırımla başlatılan yeni atık su ve yağmursuyu hattı imalatı devam ediyor.

İZSU Genel Müdürlüğü başta kronikleşen sorunlar olmak üzere kentin altyapı ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun mesai harcamaya devam ediyor. Menderes’te şiddetli yağışlarda yaşanabilecek olası afetlerin önüne geçebilmek için taşkın sularının toplanarak yağmur suyu kolektör hatlarına bağlanması ve kapalı mecraya alınarak bertaraf edilmesi için 6 bin 500 metrelik atık su ve bin 800 metrelik yağmursuyu hattı yapılıyor.

Değirmendere mahallesinde yürütülen bu proje ile kanalizasyon ve yağmursuyu hatları ayrıştırılarak atık suların denize deşarjının önlenmesi için arıtma merkezlerine gönderilmesi sağlanacak.

Bahar yağmurlarına hazırlık
İZSU bölgede yağışlar sonrası yaya ve araç trafiğini aksatarak sorun yaşanmasına sebep olan su birikintilerinin önüne geçmek için ise 183 adet tekli ızgara imalatı yapacak. Menderes’in Değirmendere ilçesine bağlı 23 Nisan, Gazi Osman Paşa ve Şehit Murat Güvenç caddeleri ile Kolophon, Muzaffer, Hayatlı, Yörük, Pakyer, Kırımlı Çıkmazı, Ruşen Ali, Ilıkpınar, Kooperatif Çıkmazı, Alagan, Yurt, Başpınar, Aksoy, Çamlıbağ, Fevzi Çıkmaz Karakolu ve Şehit Ali Pınar sokaklarında yürütülecek çalışmalar tamamlandığında bölgede yaşayan vatandaşların hayatını olumsuz etkileyen taşkın sorunu tamamen çözüme kavuşturulacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.