Memur-Sen: Memnuniyetin yolu tazminat oranlarından geçer

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge düzenlemesinde genel memnuniyetin yolunun tazminat yansıtma oranlarının yükseltilmesi olacağını ifade etti.

ANKARA (İGFA) – Yüz binlerce memuru yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlğı’nca hazırlıkların tamamlandığının duyurulması sonrasında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Talep alma amaçlı yapılan toplantılarda Memur-Sen’in “tazminat yansıtma oranı artışı” isteği olduğunu anımsatan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Ek gösterge düzenlemesinde genel memnuniyetin yolu tazminat yansıtma oranlarını yükseltmektir. Kamu görevlilerinin ek göstergelerini gözden geçirmek ve adaletli bir düzenleme ile genel memnuniyet üretmek için gösterge kadar önemli bir diğer formül, tazminat yansıtma oranlarıdır” dedi.

Ek gösterge artışı yapmanın emekli maaşı ve emekli ikramiyesini artırmak için son derece önemli olduğunun altını çizen Yalçın, “3600’ün altındaki göstergeler için eş değer bir şekilde tazminat yansıtma oranı artışı yapılmaz ise genel memnuniyet için önemli bir konu sorunlu bir konuya dönüşür. Göstergelerin yeniden düzenlenmesi amaçlı yapılan talep alma amaçlı toplantılarda, sadece belli meslek guruplarını değil tamamını kapsayacak şekilde tüm detaylarıyla beklentiyi aktardık. Talep ve beklentileri dikkate almış bir çerçevede teklifi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gayretimizde, amacımızda bellidir” diyen Yalçın, herkesi kapsayan hakkaniyetli bir düzenleme beklediklerini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.