Mehmetçikten teröre darbe

Sınırın yanı başında teröre karşı operasyon yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütüne büyük bir darbe indirdi. Örgüt için önemli bir kamp olduğu bilinen Hiror, Mehmetçik tarafından teröristlerden temizlenerek teröristlerden arındırıldı.

Türkiye’nin teröristlere karşı Kuzey Irak’ta yürüttüğü operasyon büyük bir kararlılıkla sürdürülüyor. Teröristlerin yuvalandığı bölgeye yönelik başlatılan operasyonda Mehmetçik, terör örgütü için kritik bir öneme sahip olan Hiror kampını teröristlerden temizledi.

Metina Vadisi’nin içerisinde bulunan Hiror kampı örgütün sözde silah bırakma kararından sonra Türkiye’den çıkması ile yuvalandığı yer olarak bilinirken teröristlerin üst düzey yöneticilerinin yer aldığı kamplar kadar örgüt açısından özellikle uluslararası alanda önemli bir yere sahip.

Çekilme sürecinin ardından terör örgütünün yapılanması yurt dışındaki basın organlarına propaganda malzemesi olarak sunulurken verilen malzeme yine buradan çıkmıştı. Teröristler Metina Vadisi içindeki Qumriye ve Xişxaşa bölgesinde de kampetler, yemekhane, yatakhane, televizyon izleme çadırları kurmuş ve terörist elebaşları, “Bu kamp artık burada kalıcıdır. Dışarıdan gelen misafirlerimizi burada ağırlayacağız” açıklamasını yapmışlardı.

Mehmetçik’in başlattığı operasyonda teröristlerin etkisiz hale getirildiği ve Türk askerinin bölgenin güvenliğini sağlayarak sözde kampı terörden arındırdığı belirtildi. Kampta yapılan istihbari incelemelerde kaçış tünelleri ve silah depoları tespit edildiği, bölgenin lazerle işaretlenerek nokta hava operasyonlarıyla kullanılamaz hale getirildiği açıklandı.

Bu arada TSK’nın gerçekleştirdiği operasyonda bölgeden kaçan teröristlerin Türk askerlerine karşı saldırı gerçekleştirmeye çalışırken bomba bağladıkları bir maket uçak ve iki drone ile havadan saldırı düzenleme girişiminde bulunduğu ifade edildi. Teröristlerin bu girişimi çevrede keşif, dinleme ve gözetleme uçuşu yapan İHA ve SİHA’lar tarafından fark edilerek havada vuruldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.