Medya şirketi Stuff, 1 dolara satıldı

Yeni Zelanda’nın en büyük medya kuruluşlarından Stuff’ın CEO’su Hugh Marks, şirketi 1 dolara satın aldı. Ülkedeki günlük gazetelerden birçoğunu basan ve bir haber sitesini yöneten Stuff’ın, 400 gazetecinin de aralarında olduğu 900 çalışanı mevcut.

Stuff’ı bünyesinde bulunduran Avustralya merkezli ‘Nine Entertainment’tan Avustralya borsasına yapılan açıklamada, Stuff’ın CEO Sinead Boucher’e ay sonuna kadar tamamlanacak anlaşma kapsamında satılacağı belirtildi.

‘Nine Entertainment’ın CEO’su Hugh Marks, Stuff’ın yerel bir sahibinin olmasının rekabet ve Yeni Zelanda’daki tüketiciler açısından en iyi sonuç olduğunu ifade etti.

“ÇOK MUTLU VE GURURLUYUM”

Şirketi 1 dolara alacak Boucher de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Alımla ilgili oldukça olumlu geri dönüşler aldığını belirten 49 yaşındaki Boucher, gazeteyi kapatma veya çalışan sayısını azaltma gibi bir düşüncesinin olmadığını dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs (Kovid-19) salgını öncesinde ekonomik zorluklar yaşayan Stuff’ın salgından bu yana reklam gelirleri de düşmüştü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.