Medeniyet Üniversitesi’nden alkışlanacak sosyal farkındalık

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü, İETT’nin desteğiyle, Dünya Sosyal Hizmet Günü kutlamaları çerçevesinde Sosyal Farkındalık Projesi düzenliyor.

Her yıl Mart ayının 3. haftası kutlanan Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü referans alarak yürütülen çalışma kapsamında; yaşlı ve engellilerin yoğun olarak kullandıkları bir hatta sefer yapan ve özel olarak bu güne tasarlanan İETT otobüsünde, Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, yaşlı ve engelli yolculara seyahat esnasında yardımcı oluyorlar.

Projenin yürütücüsü, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Abdülkadir Yeler, projenin amacını “insan olarak her gün ihtiyaçlarımız artarak değişiyor, bu ihtiyaçlarla başa çıkıp hayata sağlıklı katılım sağlayabilmemiz için tüm toplum kesimlerinde ortak hassasiyetin ve duyarlılığın gelişmesi gerek. Bu proje ile, yaşlı, engelli gibi dezavantajlı kesimlere yönelik kamuoyu hassasiyetinin artmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye açıklıyor.

blank

Harem İETT peronlarında yapılan proje lansmanında söz alan İETT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Özçelik “Toplum olarak hassasiyetimiz yüksek. Teknoloji ve modernitenin getirdikleriyle bazı hassasiyetlerimiz azalıyor. İETT olarak günde 4 milyon yolcu taşıyoruz. Yolcularımız arasında yaşlı, engelli, hamile vb. desteğe ihtiyacı olan çok sayıda vatandaşımız var. onlara yönelik hassasiyeti artıracak bu projenin fikir sahibi İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diyerek projeye desteklerini ifade etti.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül ise, desteklerinden dolayı İETT’ye teşekkür ederek; “Üniversitemizin temel hedeflerinden biri de, sosyal geleceğimize imza atmaktır. Üniversitemiz bünyesinde kurduğumuz Sosyopark ve Sosyal Hizmet Bölümü’müzle topluma hizmet alanında etkin bir şekilde var olmaya çalışıyoruz. Bizimle işbirliği yapan İETT toplum temelli hizmetlerde önemli bir fonksiyon icra etmektedir. Katkılarından ve desteklerinden dolayı sayın genel müdüre ve yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.