MEB, 81 ilden öğretmenleri Ankara’da buluşturdu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen konseri izledi.

Bakan Ziya Selçuk, Türk Halk Müziği sanatçıları Erol Parlak ve Zara’nın seslendirdiği türküleri, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğretmenlerle birlikte dinledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, varlıkları ile sadece öğrencilerinin değil, bir milletin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimiz için bu yıl bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü, bu yıl 81 ilimizden başkent Ankara’ya gelen öğretmenlerimizle birlikte etkinliklerle kutlanıyor.

Değişimin ve gelişimin anahtarı öğretmenlerimizi onurlandırmak, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere öğretmenlerimize duyduğumuz sonsuz saygı ve sevgiyi bir kez daha gösterebilmek amacıyla planlanan etkinlikler çerçevesinde, sergilerden konserlere, halk oyunları gösterilerinden müze ziyaretlerine geniş bir yelpaze sunuluyor.

blank

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara’da konser düzenlendi.

Duygu Canbaş’ın sunuculuğunu üstlendiği Öğretmenler Günü etkinliklerinin açış konuşması için sahneye davet edilen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğretmenleri selamladıktan sonra kısa bir konuşma yaparak ‘’Ben Sanatçıların konuştuğu yerde Bakanlar konuşmaz diyorum’’ dedi. Sahneyi sanatçılara bırakan Bakan’ın bu sözleri salonda büyük alkış aldı.

19 Kasım Pazartesi günü “Öğretmen” konulu fotoğraf sergisiyle başlayan etkinlikler kapsamında, 21 Kasım Çarşamba akşamı Ankara MEB Şura Salonu’nda sahne alan Erol Parlak ve Zara seslendirdikleri türkülerle öğretmenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Türk Halk Müziği sanatçısı Erol Parlak konseri ile başlayan gece de Parlak’ın söylediği türkülere öğretmenlerle birlikte Bakan Ziya Selçuk da eşi ile birlikte zaman zaman eşlik etti. Bağlamasıyla sahnede konser veren Parlak’ın performansı öğretmenlerden büyük beğeni topladı. Erol Parlak’ın ardından Zara konseri ile devam eden gece de öğretmenler Zara’nın türküleri ile eğlendiler.

Öğretmenlerin bu özel gününü kutlayan Zara, kendisinin de bir öğretmen olduğunu belirterek İTÜ Devlet Konservatuarında bir süre hocalık yaptığını ve vokalistliğini yapan Büşra Demirtaş ve Mehmet Kılınç’ın öğrencileri olduğunu söyledi.

Konserde; İllerden gelen öğretmenlerden Zara’nın memleketi Adıyaman da öğretmenlik yapan Şengül Tekin sanatçıya çiçek verdi. Zara, Şengül Tekin ve müzik öğretmeni Zehra Ünlü’yle birlikte ‘’Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle(Sivas Ellerinde)‘’ türküsünü seslendirdi. Zara’nın öğretmenlerle birlikte yaptığı düet performansı büyük alkış aldı.

Milli Eğitim Bakanı geceye eşi Rana Selçuk ile birlikte katıldı

MEB ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ HAFTASONUNA KADAR DEVAM EDİYOR

2023 Eğitim Vizyonu’nun temel unsuru öğretmenlerimizle ilgili etkinlikler dizisi kapsamında Anadolu Ateşi’nin gösterisinin yanı sıra, Seher Dilovan, Buray, Ankara Çok Sesli Müzik korosu, öğretmenlerimiz için geniş katılımlı birer konser verecek.

Milli eğitim Bakanlığı bu yıl eğitim idealine sımsıkı bağlılıkları ile bu ideal uğruna şehit olan öğretmenlerimizi temsilen yine bir dizi etkinliğe yer veriyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl terör saldırısında şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın’ın arkadaşlarının kurduğu müzik grubu hafta boyunca şehit öğretmenin anısına dinletiler sunacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şehit öğretmenlerin aileleriyle yemekte bir araya gelecek. İllerde şehit öğretmenlerin kabri de ziyaret edilecek.

Hafta kapsamında mesleğinde fark yaratan öğretmenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kabul edilmesi de planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl belirgin fark yaratacak etkinlikleri, öğretmenin toplumdaki değerini anlatmak, öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrenci öğretmen ilişkisini güçlendirmek, emekli olanları hatırlamak, kaybettiklerimizi anmak, yeni öğretmenlere meslek bilincini aşılamak amacıyla önümüzdeki yıllarda tüm illerimize yaymayı amaçlıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.