Maymun Çiçeği alarmı

Özellikle Avrupa’da endişe yaratan maymun çiçeği virüsü, bir ülkeye daha sıçradı. Maymun çiçeği virüsü bugüne kadar endemik olmadığı 30’dan fazla ülkede görüldü. Vaka sayısı özellikle Avrupa’da hızla artıyor.

Yunanistan’da ilk maymun çiçeği virüsü vakasının tespit edildiği bildirildi.

Ülkenin ulusal sağlık kurumundan yapılan açıklamada, ilk testlerin ülkedeki ilk maymun çiçeği vakasını doğruladığı ifade edildi. Yakın zamanda Portekiz’e seyahat eden erkek hastanın testler için hastanede tutulduğu ve durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Maymun çiçeği virüsü bugüne kadar endemik olmadığı 30’dan fazla ülkede görüldü. Vaka sayısı özellikle Avrupa’da hızla artıyor.

Yakın temasla bulaşan hastalık, çiçek hastalığına benzer olarak ateş, baş ağrısı ve derinde döküntü şeklinde kendini gösteriyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.