Mavi tik almak daha zor olacak! X’e kimlik doğrulama geliyor

İsmini X olarak değiştiren Twitter, yakın bir zamanda kimlik doğrulama servisini başlatma hazırlığında. Kullanıcılar, hesaplarını onaylatmak amacıyla kimlik belgelerini ve kendilerine ait selfie fotoğraflarını yükleyebilecekler.

Önceki adı Twitter olan sosyal medya platformu X, kullanıcılarının resmi devlet kimliklerini doğrulamalarını gerektiren bir sistem üzerinde denemeler yapmaya başladı. Social Media Today tarafından yapılan habere göre, yakın gelecekte kullanıma sunulacak bu yeni uygulama ile sahte hesapların gerçek kullanıcılardan daha kolay bir şekilde ayrılması hedefleniyor.

Kimlik doğrulama sürecine ek olarak, bu sosyal medya platformu kullanıcılarından kendi selfie fotoğraflarını da isteyecek. Bu sayede, kimlik belgesindeki fotoğraf ile hesabın sahibinin gerçekten aynı kişi olduğu doğrulanabilecek. Hem kimlik belgesinin hem de selfie fotoğrafının X’e iletilmesinin ardından, sistem bilgileri onayladığında kullanıcılar “doğrulanmış” statüsüne sahip olacaklar.

X, kullanıcı verilerini doğrulamak amacıyla İsrail merkezli kimlik doğrulama şirketi Au10tix ile işbirliği yapacak. Bu bağlamda, kullanıcılar kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını gönderdiklerinde, bu verilerin Au10tix ile paylaşılmasını da kabul etmiş olacaklar. Aksi takdirde doğrulama süreci tamamlanmayacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.