Mauro Icardi’nin tek rakibi Erling Haaland

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, topla buluşma oranına göre Avrupa’nın en fazla gol atan ikinci santrforu oldu. Birinci sırada ise Manchester City’de forma giyen Erling Haaland var.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Molde önünde zorlandı ancak Mauro Icardi sayesinde 3-2 kazanmayı bildi. Takımını şampiyonluğa taşıdığı kiralık sezonunun ardından Sarı-kırmızlılara üç yıllık kalıcı imza atan Arjantinli süper star, yeni döneme de fırtına gibi girdi.

Oynadığı beş maçta dört gol ve bir asiste imza attı. Icardi’nin lig ve Avrupa’da attığı klasına yaraşır goller kadar inanılmaz istatistiği de hayran bıraktı.

630 BULUŞMADA 26 GOL
Mauro Icardi, topla buluşma başına gol oranında Avrupa’nın en iyi ikinci futbolcusu… Opta analizinde Avrupa’nın beş büyük ligi ve Türkiye karşılaştırıldı.

Icardi, Galatasaray ile lig ve Avrupa arenasında 630 kez topla buluştu, 26 gol attı. Bu Arjantinli’nin 24.2 topla buluşmada bir gol attığı anlamını taşıyor.

Listede 1 numara Manchester City’nin ‘Başka bir seviye’ şeklinde tanımlanan yıldızı Erling Haaland… Haaland’ın bir gol atması için 23.6 kez topla buluşması yetiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.