Martı Otel’e yalan beyandan dolayı idari para cezası

Çok sayıda isimle birlikte kurdukları örümcek ağı sayesinde Anadolu’da çok sayıda insanı mağdur ettiği söylenen Borsanın azılı manipülatörlerinden Volkan Yazgan’ın AVOD tahtasında yüklü miktarda hisse satışı için ismi sık sık manipülasyon iddialarına karışan Avod Gıda ve Tarım’ın (#AVOD) sahibi Nazım Torbaoğlu ile anlaştığı iddiası borsa kulislerinde konuşulurken, hisselerinde dönen dolaplar ifşa olan Martı Otel (#MARTI) hisseleri ile ilgili operasyonda Torbaoğlu’nun maşa olarak kullandığı Yasef Mitrani’nin yancılığını yaptığı, çevresindekilere ”Martı Otel operasyonunda Yasef Mitrani beni dolandırdı” diyen Yazgan’ın Torbaoğlu’ndan yardım istemesiyle yeni operasyonun fitillerinin ateşlendiği sermaye ve yatırım gündemine bomba gibi düşmüştü.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yürütülen incelemeler neticesinde, hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Martı Otel’e geçtiğimiz aylarda yalan beyandan dolayı idari para cezası (İPC) uygulanmasının kararlaştırıldığı ortaya çıktı.

Kararla ilgili SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca yürütülen denetim sürecinde, Kurul’a eksik, gerçeğe aykırı ve yanıltıcı nitelikte bilgi verdiği tespit edilen Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı da olan Oya Narin’in otel web sitesinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Emre Narin’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptığı görülen martı otel (#MARTI) 69 bin 783 lira idari para cezası ödeyecek.

Fethullahçı yapılanmanın sermayesini tuttuğu Bank Asya’nın 16 yıl yöneticiliğini yapan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı’nın da içinde yer aldığını iddia ettiği yolsuzluk ağını anlatan Sedat Peker’in ifşa tweet ve iddialarında ”Bu martı otelleri konusunu araştırın. Orada da çok büyük iğrençlikler var Siz araştırmazsanız ilerleyen zamanlarda ben yazacam” ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker Saray danışmanlarının Martı Otel’in Denizbank’a borcu için devreye girip rüşvet aldıkları bilgisini paylaştıktan sonra iş çözülmeyince Marmaris’teki iki otel bankanın oldu. Bu olaydan sonra otel yönetimine Serkan Taranoğlu’nun kardeşi eski bakan Ersin Taranoğlu girdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.