Maradona’nın “Tanrı’nın Eli” golünü attığı sırada giydiği forma açık artırmayla satışa çıktı

Arjantinli efsane futbolcu Diego Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda İngiltere’ye meşhur “Tanrı’nın Eli” golünü attığı sırada giydiği forma açık artırmayla satışa çıktı. Formaya 5.2 milyon dolar değer biçildi.

Kalp krizi nedeniyle 60 yaşında hayatını kaybeden Arjantinli efsane futbolcu Diego Maradona’nın 1986 Dünya Kupası sırasında İngiltere’ye “Tanrı’nın Eli” golünü attığı sırada giydiği forma açık artırmayla satışa çıkıyor.

AP’nin haberine göre, tarihi forma müzayede şirketi Sotheby’s tarafından 20 Nisan’da online müzayedeye çıkarılacak. İlk defa satışa sunulacak formanın 5.2 milyon dolar ve üstüne alıcı bulması bekleniyor. Şirketten bir yetkili, formanın “dünyadaki en önemli spor hatıra öğelerinin küçük bir listesinde” olduğunu aktardı.

Maradona, 1986’da Mexico’da oynanan çeyrek final maçında iki gol attı. Ünlü gol sırasında top Maradona’nın yumruğundan sekti ve hakemin görüş alanından çıktı. Maradona daha sonra, golün “Biraz Maradona’nın başıyla ve biraz da Tanrı’nın eliyle” atıldığını söyledi.

Maçtan sonra Maradona, İngiliz oyuncu Steve Hodge ile formaları değiştirdi. 20 yıl boyunca formayı İngiltere’de bir müzeye kiralayan Hodge, artık satma kararı aldı.

“Tanrı’nın Eli” forması, 20 Nisan – 4 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan müzayede döneminde Sotheby’s’in Londra merkezinde sergilenecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.