Manisa İtfaiyesi’nden olası yangınlara karşı uyarı

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, hava sıcaklıklarının yükselmesi nedeniyle artan orman yangınlarına karşı uyarılarda bulundu.

MANİSA (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre mevsim normalleri ve biraz üzerinde seyreden sıcaklıkların hafta sonu daha da artarak ortalamaların 4 ila 5 derece üzerine çıkacağı bildirildi. Bu verilerin açıklanmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, oluşabilecek orman yangınları karşısında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

KIVILCIMA SEBEP OLACAK DAVRANIŞLARDAN UZAK DURULMALI

İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal yaptığı açıklamada, “Özellikle ekin hasadı yapıldıktan sonra anızların yakılmaması gerekiyor. Anız yakıldığı andan itibaren küçük bir kıvılcım yandaki tarlaya, ormana ve diğer yerlere sirayet ederek yangın büyümekte. Aynı zamanda araç içerisinde bulunan su şişeleri ısındığı için sağa sola atılmakta, atılan bu şişeler mercek görevi görerek yangına neden olmaktadır. Sigara izmaritlerinin söndüğünden emin olunmasına rağmen yere atılmamasını rica ediyoruz. Çok çeşitli sebeplerle yangınlar çıkıyor. Vatandaşlarımızı tekrar uyarmak istiyorum. Yangına sebep olacak her türlü davranıştan uzak durmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.