maNga’nın davulcusu Özgür Can Öney, kendi tasarımı Ad Astra’yı müzisyenler ile buluşturuyor

Türkçe alternatif rock müziğin MTV ödüllü öncü grubu maNga’nın davulcusu Özgür Can Öney, kendi tasarımı olan zil serisi Ad Astra’yı 2004 yılından beri artisti olduğu Turkish Cymbals iş birliğiyle müzisyenler ile buluşturuyor.

Tasarımının başından sonuç aşamasına kadar bir buçuk yıl testleri süren yeni zil serisinin ismi, eski bir Roma mottosu olan ‘’Ad astra, per aspera’’ (Zorluklara rağmen, yıldızlara doğru) söyleminden geliyor.

OSMANLI KALKANLARINI ANDIRIYOR!

‘Ad Astra’ serisi Turkish Cymbals’ın diğer serilerine oranla ağılık olarak daha hafif ve farklı fırınlama tekniğinden dolayı koyu bir görünüme sahip. Osmanlı kalkanlarını andıran zillerin göbek kısmı ise diğer modellere göre daha büyük ve bu bölgesi tornadan geçirilip, parlak bir görünüme kavuşturuluyor.

blank

İLK KEZ İNGİLTERE’DE BEĞENİYE SUNULACAK!

Özgür Can Öney imzalı ‘Ad Astra’ zil serisi, ilk kez 2 ve 3 Nisan tarihlerinde İngiltere’nin Liverpool kentinde yapılacak olan ‘UK Drum Show’ fuarında Turkish Cymbals standında davulcuların beğenisine sunulacak.

maNga’NIN KAYIT VE TURNELERİNDE KULLANIYOR!

maNga ile turne ve albüm çalışmalarına devam eden Özgür Can Öney, diğer taraftan radyo programcılığı ve davul dersleri ile oldukça yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürüyor. Başarılı müzisyen, hem stüdyo hem de sahnesinde deneyerek geliştirdi zil serisi Ad Astra’yı yaklaşık altı aydır maNga’nın kayıtlarında ve turnelerinde kullanıyor.

Yirmi yıla yaklaşan müzik kariyeri boyunca hem sahne hem de stüdyo kariyerini devam ettiren Özgür Can Öney, 2010 yılından itibaren Turkish Cymbals ile yurtiçi ve yurtdışında fuarlara katılıyor. 2012 yılından bu yana ise firmaya sosyal medya, yeni ürün tasarımlarının geliştirilmesi ve yeni artistlerle olan ilişkilerin düzenlenmesi konularında danışmanlık yapıyor.

Özgür Can Öney, daha önce de uzun yıllar Sezen Aksu’ya eşlik etmiş Amerikalı davulcu Jarrod Cagwin’in signature zil serisi Soundscape Series ve Ringo Jets’in başarılı davulcusu Lale Kardeş imzalı zil serilerinin tasarım ve yapımında çalıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.