Manchester City’nin yıldızı Erling Haaland rekorlara doymuyor

Manchester City’nin yıldızı Erling Haaland, 7-0 kazandıkları Leipzig maçında kaydettiği gollerle UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 30 gole en hızlı ve en genç yaşta ulaşan futbolcu oldu. Norveçli yıldız, Devler Ligi’nde bir müsabakada 5 gol atan 3’üncü isim olmayı başardı.

Manchester City’deki ilk sezonunda ortaya koyduğu performansla futbolseverleri büyüleyen Erling Haaland, rekorlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Genç yaşına karşın üzerindeki baskının üstesinden gelen ve takımının skor yükünün yarısına yakınını karşılayan Norveçli futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Leipzig’i 7-0 yendikleri maçta da sahadan rekorlarla ayrıldı. Manchester City formasıyla ligde, Lig Kupası’nda ve Şampiyonlar Ligi’nde toplam 39 gole ulaşan 22 yaşındaki oyuncu, kulüp tarihine geçti.

blank

Haaland, 1928-1929 sezonunda 38 gol atan Tommy Johnson’ı geride bırakarak bir sezonda en çok gol atan futbolcu rekorunu kırdı. İlk yarısında hat-trick yaptığı Leipzig maçında 5 kez rakip fileleri havalandıran Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 30 gole en hızlı ve en genç yaşta ulaşan futbolcu oldu.

22 yaş 236. gününde 30 gole ulaşan Norveçli yıldız, Kylian Mbappe’nin 22 yaş 352 günle kırdığı rekoru geride bıraktı. “Devler Ligi”ndeki 25. maçında 30 gole ulaşarak erişilmesi güç bir istatistiğe imza atan Haaland, 34 karşılaşmayla bu alanda rekoru elinde tutan eski Hollandalı futbolcu Ruud Van Nistelrooy’u zirveden indirdi. Haaland, Şampiyonlar Ligi’nde bir maçta 5 gol atan 3. futbolcu oldu. Turnuvada daha önce Ekim 2014’te Shakhtar Donetsk formasıyla Brezilyalı Luiz Adriano, Mart 2012’de de Barcelona formasıyla Lionel Messi, takımları adına 5 gol kaydetmişti.

Karşılaşmanın 63. dakikasında teknik direktör Pep Guardiola tarafından oyundan alınan Haaland, çift hat-trick yapmak için sahada kalmak istediğini ancak kenara alındığını ifade etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.