Malkara’da Yılın İlk Ayçiçeği Satıldı

Malkara’mızda 2022 yılı hasat sezonunun ilk yeni mahsul ayçiçeği, 9 Ağustos 2022 Salı günü Malkara Ticaret Borsası Toplantı Salonunda açık arttırma usulü ile satıldı.

Yapılan satış ihalesine; Belediye Başkan Vekili Recai Örs, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı ve Malkara Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ersin Kaçar, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Tezcan, Bahadır Uysal, Gökhan Doğan, Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Ayaz, Malkara Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gündüz, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör, Malkara Ticaret Borsası yöneticileri, tarım ürünleri şirketi sahibi tüccarlar ve üreticiler katıldı.

Deveci Mahallesinde biçilen çiftçilikle uğraşan Enes Şenel’in getirdiği ayçiçeği ürünü (3.460 kg), Yıldırım Nakliyat Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti. adına Sahir Yıldırım tarafından kilosu 13,20 TL’den satın alındı. Yine ikinci ürün olan Evrenbey Mahallesinden Hasan Kaynan’nın getirdiği 2.000 kg Ayçiçeği 13,00 TL’den Hançerler Tarım adına Gökay Hançer tarafından satın alındı.

ÜRETİCİLERE, MALKARA TİCARET BORSASI’NDAN “MAZOT” MALKARA ZİRAAT ODASI’NDAN “AYÇİÇEK TOHUMU”

İlk ürünü getirmesi dolayısıyla üreticilerimiz Enes Şenel ve Hasan Kaynan’a Malkara Ticaret Borsası 35 litre akaryakıt, Malkara Ziraat Odası tarafından ise 1’er çuval Ayçiçeği Tohumu hediye edildi.

Belediye Başkan Vekili Recai Örs satış sonrası yaptığı açıklamada; Yapılan ilk satışın hayırlı olmasını temenni edip, üreticilere ve tüccarlara bereketli ve bol kazançlı bir ayçiçek hasadı geçirmelerini diledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.