Malatya Film Festivali’nde yolsuzluk iddiası

Film Festivalin bütün arşivi kayıp zimmetli olarak teslim edilen Mustafa Gürbüz iki kere hard disklerin çalındığını ifade ederek top kendinden atmaya çalışıyor. Yani 9.su düzenlenen festivalin tüm video ve fotoğrafları yok artık.

Festivalde yapılan ayak oyunları…

Bu sene onuncusu düzenlenecek film festivalinin geçmiş yıllarda genel koordinatörlük yapan Mustafa Gürbüze verileceği iddiaları üzerine kamuoyuna sunarız.

Geçmiş yıllarda yapılan film festivallerinde gerek yerel basını gerek ise yerel stk’ları dışlayanların başında Mustafa Gürbüz olmuştur. MAFSAD gibi birçok stkyı dışladığına şahit olduğumuz Mustafa Gürbüz geçmiş film festivallerinde memuriyetinin dışında ücretler almış ve bu basında yer bulmuştu.

Yapılan haberde: “Devlet memurları festival üzerinden kayıt dışı para mı alıyor?

Bu arada, görevinin gereği olarak festivalin yürütülmesinde görevlendirilen alt düzeydeki bazı devlet memurlarının, festival organizasyonu üstlenenlerle ‘profesyonel’ ilişkilere girdikleri, her dönem bu kişilerin, festival yükünü üstlenmek durumunda kalan resmi kurumları ve yöneticilerini de yönlendirdikleri iddiaları konuşuluyor. ” İddia edilmişti.

Yine aynı haberde yer alan festivalin resmi sosyal medya hesabında yapılan paylaşımın Mustafa Gürbüz tarafından yapıldığı açıklandı. İşte o haberin detayları:

“Bu ayrıntı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olan ve 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz’un nihai aşaması olan 30 Ağustos Dumlupınar Meydan Savaşı ya da diğer adıyla Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasının yıldönümlerinde kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, MUFF resmi hesabından Çanakkale Savaşı Zaferi ile karıştırılmasını gösteriyordu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin bir görselin yayınlandığı MUFF Resmi twitter hesabında, görsele ekli yazılı mesajda, 30 Ağustos Zaferi’nin 97. Yıldönümünün kutlanması yerine, “ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYOR ÇANAKKALE ZAFERİNİN 104. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ” denilmişti.

Mustafa Gürbüzün bu paylaşımı bilerek yaptığı amacının hem Selahattin Gürkan hem de o dönemde hiç hesapta yokken film festivali direktörlüğüne getirilen Haydar Işık olduğu iddia ediliyor. Selahattin Gürkan’ın geçmiş yıllarda festival direktörlüğü yapan Suat Koçer’e hayır demesi, Suat Koçer’e yakınlığı ile bilinen Mustafa Gürbüz’ü o dönemde kızdırmış ve Suat Koçer’le birlikte günlerce tekrar kendilerine verilmesi için lobi yapmaya çalışmıştı. İlginçtir o dönemde Selahattin Gürkan’ı eleştiren ve şikayetçi olan Mustafa Gürbüz MABESEM gibi önemli bir kurumun başına koordinatör olarak getirildi. Bu görev gelmesindeki en büyük etkenin ise Kültür Daire Başkanı Murat Nalçacı olduğu biliniyor. Murat Nalçacı’da tıpkı Mustafa Gürbüz gibi Haydar Işık’ın direktörlük görevine karşı çıkmış hatta festivalin işlerini sekteye uğratmıştı. Hatta festivalin ikinci gününde Erkan Petekkaya filmi için özel gösterimin yapıldığı kongre kültür merkezindeki ışık sisteminin yapılmaması için personeline hakaretler edip bağırdığı görülmüştü. Nalçacı’nın bağırarak söylediği ve çevresindekilerin de duyduğu kelimeler aynen şöyle idi: “Salak adamlar ben bilmiyor muyum ışık sisteminin yetiştirilmesini, niye yaptınız kim size yapın dedi? Bırakacaktınız Haydar rezil olacaktı”. O gün yapılan gösterime Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye başkanı Selahattin Gürkan ve il protokolü de katılmıştı.

Mustafa Gürbüz’ün genel koordinatörlüğünde paralar nereden nereye aktarıldı?

O dönem Malatya’da film festivalinde görev yapmak için gönüllü olan üniversite öğrencisi Osman Bozdemir’in şahsi hesabına Mustafa Gürbüz’ün talimatıyla yabancı film şirketi diye 18 bin TL para yatırılmış, sonrada o paranın Suat Koçer’in film arası dergisine gönderilmesi talimatı verilmiş. Bunlar sadece bir kişinin hesabı üzerinde dönen rakamlar. Gerisini siz düşünün artık.

Kamuoyunun dikkatine

NOT: Bu haber tarafımıza gönderilen bir haber bültenidir. Gelen bu bülten biz dahil başka haber sitelerine de yollanmıştır. Özel Haberimiz değildir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.