Mahkemeden, Sıla davasında Ahmet Kural’a ret kararı

Oyuncu Ahmet Kural’ın şarkıcı Sıla’yı darp ettiği iddiasıyla görülen davada mahkeme, Kural’ın avukatlarının keşif takibi talebini reddetti.

Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu’na karşı “hakaret, tehdit ve kasten yaralama” suçlarından yargılanıyordu. Toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasının istinaf tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılanmaya devam etmeye başladı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Kural ve Gençoğlu katılmadı. Duruşmada taraf avukatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı bulundu. Duruşmada, tanık sıfatındaki Çağla Yılmaz da konuştu.

Olay günü arkadaşının evinde gece saat 03.00-04.00 sıralarında cam kenarında sohbet ederken sesler duyduğunu anlatarak, , “Yan tarafta Ahmet Kural’ın olduğunu biliyorduk. Ahmet Kural, ‘Seni öldürürüm. Dayak istiyorsun’ gibi şeyler söyledi. Polisi aramayı düşündük.” dedi.

blank

Sonrasında olayı magazinde gördüklerini, vicdan azabı çektiklerini ve kendilerinin de başına böyle bir durumun gelebileceğini ifade eden Yılmaz, “Bu yüzden Instagram üzerinden Sıla’nın menajerine ulaştım. Sonra savcılıktan çağırdılar. Ezgi ile ben kimliklerimizi unuttuğumuz için sadece Zeynep’in ifadesi alındı.” diye konuştu.

Sanık avukatının tanığa, 15-20 dakika boyunca ifadesinin dışında başka ses duyup duymadığını sorması üzerine tanık, “Bağrışma sesleri çok duyduk. Sıla da ‘yapma’ diye bağırıyordu. Bağrışma sesleri çok vardı.” diye cevap verdi.

Müşteki avukatı duruşmada dinletilen tanığın ifadelerinin iddiaları doğruladığını söyleyerek mütalaa doğrultusunda karar verilmesini istedi.

Mahkeme, taraflara tanık ifadelerine karşı beyanlarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.