‘Made in Türkiye’ algısına özel proje takviyesi

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayici ve İhracatçıları Derneği (EVSİD), yeni dönemde dünyanın dört bir yanında ‘Made in Türkiye’ algısını pekiştirmek için ülkeler bazında çalışmalar yapmaya hazırlanıyor.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve EVSİD Başkanı Talha Özger, birliğin yeni dönemde katma değeri yüksek projelere imza atacağını söyledi.

Türkiye’nin tedarik zincirinde dünyanın odak noktası haline geldiğini söyleyen Özger, Türkiye’nin toplam ihracatına aralıksız katkı sağlamak adına ter döktüklerini söyledi.

İDDMİB’de yeni yönetim olarak sektör ihracatını hak ettiği seviyelere getirmeyi prensip edindiklerini kaydeden Özger, “İhracatı oturdunuz yerden artırmanız mümkün değil. Hedef pazarlarda Türk ürünlerinin algısını daha yukarı seviyelere çekmek için projeler hazırladık. Bunları kısa süre içerisinde açıklayacağız. Ev ve mutfak eşyaları sektörü geçen yılı 3,4 milyar dolar ihracatla kapattı. Bu yıl hedefimiz en az 4 milyar dolar. Bunu başarabilecek güçteyiz” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.