Macron’a domatesli saldırı!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a pazarda domatesli saldırı

Fransa’da üç gün önce yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Emmanuel Macron’a, başkent Paris’e 30 km mesafede bulunan Cergy kentindeki Saint-Christophe pazarını ziyareti sırasında domates fırlatıldı.

Medyaya yansıyan görüntülerde, kalabalık bir meydanı ziyaret eden Macron’a, etrafında korumalar ve kent halkının olduğu sırada domates fırlatıldı.

euronews’in aktardığı habere göre atılan domatesler, biri Macron’un yakın koruması iki kişiye isabet etti. Cumhurbaşkanı Macron’un kendisi saldırıdan etkilenmezken korumaları, Macron’un yakın çevresini güvenlik altına alarak başının üstünde şemsiye açtı.

Olayın ardından Macron kentteki ziyaretini sürdürdü.

Gazetecilere açıklama yapan Macron, seçim kampanyasından sonra Fransa’yı birleştirmeye yönelik daha önce verdiği sözü tutmak için işçi sınıfı mahallesini ziyaret ettiğini belirterek, “Kime oy vermiş olurlarsa olsunlar tüm Fransızları dinleme ve yönetme konusundaki kararlılığını göstermek için buradayım” dedi.

Saldırıyı düzenleyen şahıs gözaltına alındı.

YUMURTALI VE TOKATLI SALDIRIYA MARUZ KALMIŞTI

Hatırlanacağı gibi geçen yıl da Lyon’da bir fuarı ziyaret ettiği esnada Macron’a yumurta fırlatılmıştı. Yine geçen yıl 8 Haziran’da da Tain-l’Hermitage kentine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında bir kişinin tokatlı saldırısına uğramıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.