Luma Kısa Film Festivali Yeditepe Üniversitesi’nde Başladı

Hayal ettiği kısa film projelerini gerçekleştirmek isteyen öğrencileri desteklemek ve genç yetenekleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen Luma Kısa Film Festivali’nin finalistleri, 24-26 Mayıs tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nde yarışıyor

Festivalin kazananları, 26 Mayıs 2022, Perşembe günü, saat 17.00’de Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Salonu’nda düzenlenecek törenle açıklanacak

Yeditepe Üniversitesi Sinema Kulübü ve Ay Yapım tarafından, hayal ettiği film projelerini gerçekleştirmek isteyen yetenekli gençleri desteklemek amacıyla, bu yıl ilki düzenlenen Luma Kısa Film Festivali’nin Kısa Film Yarışması, Kısa Film Senaryo Yarışması ve Uzun Metraj Senaryo Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

Yeditepe Üniversitesi Sinema Kulübü öğrencileri ve Yeditepe Üniversitesi akademisyenlerinin ön jüriyi oluşturduğu yarışmalara öğrenciler, 126 kısa film, 191 kısa film senaryosu ve 34 uzun metraj senaryo ile başvurdu. Ön eleme sonucunda finale kalanlar, 24-26 Mayıs tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nde yarışıyor. Final etabında kısa film gösterimlerinin yanı sıra Ali Bilgin yönetmenlik atölyesi ve Ece Yörenç ile Kerem Çatay’ın söyleşisi de gerçekleştiriliyor.

KISA FİLM YARIŞMASI

Yönetmen Ali Bilgin, oyuncu ve yönetmen Erkan Kolçak Köstendil ile senarist Sema Ergenekon’dan oluşan kısa film yarışması ana jürisinin belirlediği 10 kısa filmden oluşan Luma Kısa Film seçkisi 3 gün boyunca yönetmen ve ekiplerin katılımıyla Yeditepe Üniversitesi’nde gösterimde olacak.

Seçki kapsamında İsmail Kaan Çoban’ın “Ankara Ayazı”, Yusuf Ölmez’in “Bir Bardak Arzu”, Utku Çırak’ın “Gaz”, Baturay Tunçat’ın “Gün Işığı”, Ahmet Serdar Karaca’nın “Happy Anyway”, Feyzi Baran’ın “Huzur Çiftliği”, Halil Ercüment Çayır’ın “İlk 10000”, Celal Yücel Tombul’un “Meryem”, Efe Subaşı’nın “Mesafeler”, Murat Can Yağbasan’ın “Özür” kısa filmleri 10.000 TL değerindeki “En İyi Film Ödülü” için yarışacak. Ayrıca Yeditepe öğrencilerinin oylarıyla belirlenecek bir kısa filme 5.000 TL “İzleyici Özel Ödülü” verilecek.

KISA FİLM SENARYO YARIŞMASI

Ön jürinin belirlediği 10 kısa film projesinin senarist ve yönetmenleri, senarist Ece Yörenç, yapımcı Kerem Çatay ve yönetmen Onur Saylak’tan oluşan ana jüriye 26 Mayıs tarihinde sunumlarını yapacaklar. Sunumlar sonrası jürinin seçeceği 3 kısa film projesine filmlerin çekilmesi için 15.000’er TL’lik “En İyi Senaryo” ödülü verilecek.

Kısa Film Senaryo Yarışması için Engin Korkut “Annemin Hatıraları”, Hasan Aydın “Baykuş Sesleri ve Sinekler”, Ahmet Berat Pehlivan “Bektaş”, Ahmet Duvar “Karayazı”, H. Yağmur Kartal Karakuş “Kayıp Notalar”, Yasin Türkay ve Mehmet Oğuz Yıldırım “Kudret”, Arif Canpolat “Kuşlar İşer mi”, Burçak Dilekli “O Yaz”, Tolga Özdemir “Seni Seviyorum” Muhammet Esat Bingöl “Top Cenneti” projeleriyle jüriye sunum yapacaklar.

UZUN METRAJ SENARYO YARIŞMASI

Uzun Metraj Senaryo Yarışması’nda finale kalan Dilan Ayata’nın “Aramızdaki Duvar”, Batıkan Köse’nin “Bana Yaklaşan Bir Martı mı Yoksa M Harfi mi?”, B. Ümit Erlim’in “Biz Daha Ölmedik”, Doğuş Algün’ün “Ölü Mevsim”, Ömer Sami Ciminli’nin “Rüzgârla Beraber” projelerini son dönem Türk sinemasının senarist yönetmenlerinden Ahmet Katıksız, Erdem Tepegöz ve Pelin Esmer’den oluşan jüri değerlendirecek. Jüri tarafından, bir uzun metraj senaryoya 15.000 TL “En İyi Senaryo” ödülü verilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.