Lucescu: Ülkeyi terk etmeyeceğim. Umarım bu beyinsiz insanlar savaşı durdurur

Dinamo Kiev teknik direktörü Mircea Lucescu, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği işgal hareketi hakkında konuştu. Tecrübeli teknik adam Ukrayna’yı terk etmeyeceğini vurgulayarak ”Korkak değilim. Ülkeyi terk etmeyeceğim. Umarım bu beyinsiz insanlar savaşı durdurur” dedi.

Ukrayna Premier Lig takımlarından Dinamo Kiev’in teknik direktörü Mircea Lucescu, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği işgal hareketi hakkında açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin bir an önce durmasını ve insanların normal hayatına dönmesini istediğini belirtti.

“KİEV’İ TERK ETMEYECEĞİM”

Ülkede sıkı yönetim ilan edilmesinin ardından, 25 Şubat’ta başlaması planlanan lig, Ukrayna Futbol Federasyonu tarafından askıya alındı.

Ukrayna’daki son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Dinamo Kiev’in Teknik Direktörü Mircea Lucescu şunları söyledi:

“Oyuncular kendileri ve aileleri için normal olarak korkmuş durumda. Çok fazla yabancımız yok, yabancıların çok olduğu takımlar için büyükelçiliklerin onlardan ayrılmalarını istemesi elbette kötü bir durum. Belaruslu oyuncularım var. Ruslarla arkadaşlar var ve bunu bir tehlike olarak görmüyorlar. Shaparenko eşi ve çocuklarıyla Kiev’de yaşıyor. Ancak saldırıya uğrayan Mariupol’da anne-babası var”

”UMARIM BU BEYİNSİZLER SAVAŞI DURDURUR”

Ukrayna’dan ayrılmayacağını belirten Rumen teknik adam, “Ukrayna’na tüm spor organizasyonları 30 günlüğüne askıya alındı. Korkak değilim ve Kiev’i terkedip Romanya’ya dönmeyeceğim. Umarım bu beyinsiz büyük insanlar savaşı durdurur. Bunun olabileceğini asla düşünmemiştim” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.