Lösev’den İstanbul’da Dev Kortej

“Lösemi ile Değişen Hayatımda Hayallerimle Güçlüyüm”

LÖSEV, 3-25 Haziran Lösemili Çocuklar Ayı’nda lösemi hastalığı ile mücadele eden çocuklara destek ve lösemiye karşı farkındalık oluşturmak adına bu yıl da birbirinden renkli etkinlikler ile başladı.

Bundan tam 24 yıl önce tedavi gördüğü hastane odasından haftalarca dışarıya çıkamayan lösemili çocuklar Şirin Babaları Dr. Üstün EZER’den odalarına bir televizyon istedi. Ancak hastane yönetimi bu isteği geri çevirince Dr. Üstün EZER ve arkadaşları LÖSEV’i kurarak çocukları hayallerine kavuşturdu. LÖSEV, Lösemiye dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına 3-25 Haziranı Uluslararası Lösemili Çocuklar Ayı olarak tüm dünyadaki lösemili çocuklara armağan ediyor.

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 3-25 Haziranda birbirinden farklı etkinliklerle çocukluk çağı kanserleri içinde en sık görülen lösemiye dikkat çekmeye devam edecek. Etkinlikler 3-4 Haziranda farklı ülkelerden onkoloji alanında çalışmaları olan bilim insanlarını Ankara’da, LÖSANTE Hastanesinde buluşturan “Uluslararası Kanser ve Yaşam Sempozyumu” ile başladı. Ay boyunca Türkiye’nin farklı illerinde çeşitli etkinliklerle devam edecek.

İstanbul’da Dev Kortej

Bu yıl 21.’si kutlanan Uluslararası Lösemili Çocuklar Ayının açılış etkinliği hafta sonu İstanbul’da gerçekleşti. Bağdat Caddesi’nde off roadçulardan, motorculara, bisikletçilere onlarca aracın katıldığı korteje yayalar ise büyük ilgi gösterdi. İstanbul’un en önemli caddelerinden birinde gerçekleşen korteje yediden yetmişe yüzlerce gönüllü katıldı. Bando gösterileri ile renklenen etkinliğe çevre sakinleri alkışları ile destek verdi. Kortejin bitiş noktasında ise gönülleri Lösemili Çocuklar Korosu karşıladı. Etkinlik sonrası açıklama yapan Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön, “Bugün aramızda olan ve bu önemli aya dikkat çeken tüm gönüllülerimize, bizden desteklerini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu’na, Kadıköy Belediyesi’ne ve Trafik Şube Denetleme Müdürlüğü trafik polislerine, Carnaval Turco ekibine ve Mor Yapıma sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Lösemili Çocuklar Ata’nın Huzurunda

Uluslararası Lösemili Çocuklar Ayı kapsamında LÖSEV, aileler, gönüllüler ve lösemili çocuklar ile birlikte Anıtkabir ziyareti gerçekleştirecek. Katılımcılar farklı illerden 10 Hazirandan Anıtkabir ziyareti için Ankara’da olacak. Türkiye genelinden yoğun bir katılım olacak ziyarete lösemi ile savaşan çocuklar da katılacak. Binlerde katılımcı Türkiye Cumhuriyeti için büyük fedakârlıklar yapan Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür edecek ve bu ülkenin gençleri, çocukları, aileleri olarak emanetine sahip çıkmaya söz verecekler. Öte yandan yine ay içerisinde gerçekleşecek “ Büyük Aile Kucaklaşması” ile birlikte Türkiye genelinde LÖSEV’e kayıtlı binlerce aile bir araya gelecek. Aileler ve çocuklar dans gösterileri ve konserlerle eğlenceli vakit geçirecekler.

Türkiye genelinde etkinlikler ay boyunca devam edecek. Katılmak isteyen gönüllüler sosyal medya üzerinden paylaşımlarla destek verebilir, 0312 447 0660 numaralı telefondan LÖSEV Merkeze ulaşarak bilgi alabilirler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.